NEW YORK (Nettavisen): Hertuginne Meghan får både slakt og ros etter at hun og ektemannen prins Harry stilte opp i intervju med Oprah Winfrey som ble sendt på søndag i USA og i Europa på mandag.

Les også: Buckingham Palace bryter tausheten etter Harry og Meghan-intervjuet

Se høydepunktene fra intervjuet med Meghan og prins Harry her:

- Meghan trenger profesjonell hjelp

Men Meghan får svært lite sympati fra sin søster Samantha, ifølge et intervju med det australske radioshowet «Fifi, Fev and Nick».

I det over 12 minutter lange radiointervjuet, som blir sitert av flere amerikanske medier, deriblant TMZ og New York Post, hamrer hun løs på halvsøsteren.

Samantha sier blant annet at hun tror Meghan lider av «narsissistisk personlighetsforstyrrelse» og at at prins Harry lider av Stockholm-syndromet.

- Jeg kan definitivt se tegn til en narsissistisk personlighetsforstyrrelse. Jeg skal ikke gi henne en diagnose, men hun trenger profesjonell hjelp, sier søsteren.

Les også: Meghan-slakt: - Selvopptatt og egoistisk

- Harry minner meg om et kidnappingsoffer

Samantha Markle sier i det samme intervjuet at hun synes synd på Meghans ektemann, prins Harry.

- Jeg synes synd på Harry. Hun dro ham bort fra familien hans, alle hans venner, bort fra livet som han kjente, sier Samantha Markle.

- Han minner meg litt om et kidnappingsoffer som etter hvert begynner å tro på at livet var så elendig, og så blir forelsket i de som har tatt dem til fange, sier søsteren til Meghan i intervjuet.

Meghan: - Hun kjenner meg ikke

Samantha Markel ga nylig ut en bok om sin søster, «The Diary of Princess Pushy's Sister: A Memoir, Part One».

I forbindelse med intervjuet med Oprah uttalte Meghan seg også om sin søster Samantha og hennes nye bok.

Meghan hevder de to ikke har hatt kontakt på 18-19 år, og at det er vanskelig å skrive en bok hvor man «forteller alt», når de verken kjenner hverandre godt eller ikke har hatt kontakt de siste årene.

- Jeg tror det er veldig vanskelig å skulle fortelle alt når du ikke kjenner meg, sier hun om søsteren bok i et bonusklipp fra Oprah-intervjuet.

- Jeg føler meg ikke komfortabel når det gjelder å snakke om personer som jeg egentlig ikke kjenner. Jeg vokste opp som et enebarn, det er noe alle som jeg vokste opp sammen med vet, og jeg skulle ønske jeg hadde søsken, sier Meghan i intervjuet med Oprah.

Les også: Meghan og Harry-intervjuet: - Sjokkerende stor grad av narsissisme

Se utdrag her:

Uttalelsen fra Meghan får søsteren til å reagere.

- Hun sa; «Jeg har ikke sett Samantha på 19 år». Vel, hun var på avgangsfesten min i forbindelse med min bachelorgrad. Det var veldig mange bilder i media fra den hendelsen og det var i 2008. Vel, dere får gjøre matten, men det er ikke 19 år siden, sier Samantha.

- Og det å hevde at hun var et enebarn er bare helt fjernt, sier søsteren.

- Hun visst godt hvem Harry var

I intervjuet med Oprah forteller Meghan også at hun ikke hadde peiling på de kongelige før hun traff prins Harry

- Da jeg vokste opp ante jeg ikke så mye om den kongelige familien. Jeg søkte aldri opp min ektemann på internett, fortalte Meghan i intervjuet.

Samantha Markle mener disse uttalelsene fra søsteren ikke stemmer.

- Hun er blitt avbildet flere ganger foran Buckingham Palace. Hun idoliserte Diana, sier søsteren.

- For å være helt ærlig så anstrengte Meghan seg for å studere Diana, hun kopierte hennes klesstil, kroppsspråket og gikk med Dianas parfyme på deres første date sammen. Ikke kom og fortell meg at hun ikke visste hvem Harry var, sier søsteren.

Les også: Sterke reaksjoner på Meghan og Harry-intervjuet: - Dette var ødeleggende

Søsteren iscenesatte paparazzibilder

Intervjuet med Oprah forteller Meghan også om forholdet til sin kontroversielle far, Thomas Markle, og sier rett ut at hun føler faren har sveket henne.

- Jeg har mistet min far, sier Meghan i intervjuet.

Thomas Markle, som også er faren til Samantha, fikk massiv oppmerksomhet da det ble kjent at han inngikk en avtale med en paparazzifotograf og stilte opp på iscenesatte bilder rett før bryllupet til hertuginne Meghan og prins Harry i 2018.

Les også: Sterke reaksjoner på Meghan og Harry-intervjuet: - Dette var ødeleggende

Senere ble det også kjent at det var Meghans søster Samantha som iscenesatte denne fotoseansen. Samantha har heller ikke lagt skjul på at hun har tjent penger på Meghans berømmelse.

- Let's face it — vi må alle overleve. Penger får verden til å gå rundt, så om du vil si at det er å cashe inn, så er det helt greit for meg. Men jeg tror ikke noen i media ville nektet å ta imot en sjekk for å uttale seg om de kongelige. Og som familie så trenger vi ikke holde oss til den kongelige protokollen, sa Samantha i et intervju om paparazzibildene med Good Morning Britain i Juli 2018.

- Oscaren går til; «Jeg har mistet min far»

Etter intervjuet med Oprah, sier Samantha at faren har reagert sterkt på det som ble sagt.

- Han er såret Og det at hun sier; «jeg har mistet min far». Jeg tenkte, herregud, og «oscaren går til; «Jeg har mistet min far», sier søsteren.

- Oprah trenger å skaffe en avtale med Dr Phil for min søster, sier Samantha, og referer til Oprah Winfreys favoritt-TV-psykolog Phil McGraw.

Les: Britiske medier: Meghan og Harry-intervju kan velte kongehuset

Thomas Markle har også vært ute og kommentert Oprah-intervjuet, og hendelsen med paparazzi-bildene fra 2018.

Under et intervju med med «Good Morning Britain» forteller Thomas Markle at han angret på at han sa ja til tilbudet fra paparazzifotografen om bildene, som skal ha blitt solgt for så mye som over en million kroner.

- Jeg kunne ønske jeg ikke hadde gjort det, sier han i intervjuet.

Se utdrag av intervjuet på video her:

- Har aldri kledd meg ut som Hitler

- Jeg har bedt om unnskyldning, og jeg ber om unnskyldning i dag igjen. Jeg har også sagt at vi alle gjør feil ... men jeg har aldri spilt biljard naken og jeg har aldri kledd meg ut som Hitler, legger han til med et tydelig stikk til prins Harry (36) og hans fortid.

I intervjuet forteller faren at han flere ganger har prøvd å nå ut til datteren, men at de nå ikke har snakket sammen på fire år.

Les også: Donald Trump hevder det var en «kjempetabbe» og at han ble avvist: Faktasjekken viser noe helt annet

– Dette er faktisk første gang jeg har hørt henne snakke på omtrent fire år. Sist vi snakket sammen, eller sendte melding til hverandre, lå jeg i en sykehusseng etter et hjerteinfarkt. Jeg måtte fortelle dem at jeg ikke kunne fly inn til bryllupet deres, og etter det sa vi egentlig farvel, sier han når han gjester «Good Morning Britain».

– Jeg er skuffet, og har bedt om unnskyldning minst 100 ganger, men jeg har aldri hørt tilbake fra Meghan eller Harry på noen måte. Jeg skulle gjerne hørt fra dem, legger han til.

Les mer: Thomas Markle bryter tausheten etter datterens oppsiktsvekkende intervju

- Vil ta raseuttalelsen på alvor

Noe av det mest oppsiktsvekkende som kom fram i intervjuet, var at noen i kongefamilien angivelig var bekymret for hudfargen til hertugparets sønn Archie før han ble født. Vedkommende skal ha vært bekymret for at han kunne bli for mørk i huden.

I en uttalelsen fra den britiske kongefamilien på tirsdag heter det at minnene om tidligere samtaler kan variere noe, skriver NTB.

Samtidig understrekes det at uttalelsene om rase i intervjuet vil bli tatt på alvor. De vil bli håndtert av familien på privat vis, ifølge hoffet.

Kongefamilien skriver at de er lei seg over å få høre om utfordringene til prins Harry og hertuginne Meghan, i det som er den første reaksjonen fra det britiske hoffet etter det svært mye omtalte intervjuet med Harry og Meghan.

– Harry, Meghan og Archie vil alltid være høyt verdsatte familiemedlemmer, står det til slutt i uttalelsen.

Knusende rasistisk oppgjør med britene

Den amerikanske filmskaperene og sosialkritikeren Michael Moore, har også trykt støtte til paret, men har samtidig tatt et knusende rasistisk oppgjør med britene.

- Det var et ødeleggende intervju med Harry & Meghan via Oprah. Kongeriket som først brakte slaver hit for 400 år siden fikk sin nåværende kongelige rasisme avslørt i all sin strålende brutalitet i går - hvor svart vil barnet hennes bli? Slottet nektet å gi sikkerhet for babyen eller mannen hennes. Meghan, knust, deprimert, ba om å få søke hjelp. Kongehuset - «The Firm» - forhindret henne i å få psykiske helsetjenester, skriver Moore i et lengre innlegg på Facebook.

- Dette sendes i dag i Storbritannia på «Commonwealth Day» - ja, Det britiske samveldet, der 40% til 60% av innbyggerne er fargede personer. Ingenting av dette kommer som en overraskelse hos de fargede i samveldet. Når det refereres til Meghan, bruker den britiske pressen ord som ape, demonfrø, rett ut fra Compton. Det er godt å se hvor vårt opprinnelige Hvite Overherredømme kom fra og hvordan moderlandet omfavner det den dag i dag, skrev Moore på Facebook dagen etter at intervjuet ble sendt i USA.

Piers Morgan forlater TV-jobben

På tirsdag ble det også kjent at TV-profilen Piers Morgan har besluttet å forlate TV-programmet «Good Morning Britain. Det skjedde i forbindelse med at Morgan havnet i en kraftig diskusjon med værmann Alex Beresford, og forlot TV-studioet i sinne.

Se video av hendelsen her:

Etter diskusjoner med ITV etter hendelsen, har Piers Morgan bestemt seg for at det er tid for å forlate «Good Morning Britain». ITV har akseptert avgjørelsen, og har ingen ytterligere kommentar.

Hendelsen skjer dagen etter at «Good Morning Britain» hadde nye rekordtall, mye takket være Meghan og Harry-intervjuet.

Les mer her: Piers Morgan forlater «Good Morning Britain»

Morgan har i flere år ytret seg kritisk om hertugparet og spesielt Meghan både på TV og i sin spalte i tabloidavisen Daily Mail.

Etter mandagens TV-sendte intervju, sa Morgan følgende om hertuginne Meghan på ITV.

- Beklager, men jeg tror ikke på et ord av det hun sier.

- Jeg ville ikke tro henne hvis hun leste meg en værmelding, sa han også, ifølge ITV.

Les flere saker om intervjuet med hertuginne Meghan og prins Harry her:

Les: Meghan-slakt: - Selvopptatt og egoistisk

Les: Det hvite hus: Modig av Harry og Meghan

Les: Thomas Markle bryter tausheten etter datterens oppsiktsvekkende intervju

Les: Oprah Winfrey oppklarer hudfarge-kommentarer: Kom ikke fra dronningen

Les: Dronningens tidligere pressetalsmann nekter for rasisme i kongehuset

Les: Britiske medier: Meghan og Harry-intervju kan velte kongehuset

Les: Bethenny Frankel legger seg flat etter Meghan-kritikken: – Kvelende og maktesløst

Les: Meghan og Harrys andre barn er en jente

Les: Meghan: Vi giftet oss tre dager før det kongelige bryllupet

Les: Sterke reaksjoner på Meghan og Harry-intervjuet: - Dette var ødeleggende

Les: Meghan og Harry-intervjuet: - Sjokkerende stor grad av narsissisme