I midten av mars 2020 lanserte Apple overraskende en ny modell av iPad Pro. Det skjedde med en pressemelding, og uten videre brask og bram.

Det samme ligger an til å skje med Apples neste iPhone.

Ifølge nettsiden 9to5Mac er lanseringen nært forestående, og kan skje allerede før påske. Nettsiden skriver at de har informasjonen fra «en svært troverdig» kilde.

Les også: iPhone 12-lekkasje skaper store overskrifter

iPhone SE 2020 blir rask

Produktnavnene iPhone 9 og iPhone SE 2 er ifølge nettsiden feil, og skriver at Apple ganske enkelt vil omtale den som 2020-modellen av iPhone SE.

Ifølge ryktene vil mobilen kjøre på prosessoren A13, den samme som sitter i Phone 11, 11 Pro, and 11 Pro Plus.

9to5Mac nevner ikke skjermstørrelse, men andre nettsider spekulerer i både hjemknapp og en skjerm på 4,7 tommer. Det er samme skjermstørrelse som iPhone 8 har.

Nettsiden skriver derimot at de kan bekrefte modellfargene hvit, svart og rød og lagringskapasitet på 64, 128 og 256 gigabyte.

Les også: Apple spådde iPhone-død på hemmelig møte

Pris på iPhone SE

Det er forventet at iPhone SE blir den rimeligste mobilen Apple tilbyr, og at hensikten med modellen er å fri til dagens brukere av iPhone 6, iPhone 7 og iPhone 8.

Prisen på iPhone SE er ikke avslørt, men den profilerte og treffsikre analytikeren Ming-Chi Kuo tror på en startpris rundt 400 dollar.

Mobilen iPhone 8 koster i dag fra 450 dollar i USA. I Norge koster iPhone 8 fra 5500 kroner. Det er da mobilen med minst skjerm og lagringskapasitet.

Når iPhone SE avdukes, forventes det at den kommer i salg med det samme.

Les også: Det ene spørsmålet Steve Jobs stilte sin sjefdesigner nesten hver dag