Gå til sidens hovedinnhold

Isabel Raad i tårer etter VG-oppslag: – Har søkt offentligheten med denne flyttingen, svarer avisen

Influenseren fikk nok da avisen delte hvor hun skal flytte.

Tidligere denne våren kunne influenser Isabel Raad (27) avsløre at hun og kjæresten, britiske Jack Beaumont, skulle bli samboere.

De to har vært et par siden nyttår, og har til nå kun møttes ved å møte hverandre på ferieturer - da Beaumont ikke er bosatt i Norge og derfor ikke får komme inn i landet som følge av koronarestriksjoner.

Raad avslørte for noen uker siden i en video på YouTube at planen var å flytte utenlands, uten å si konkret hvilket land det var snakk om. I nok en video viste Raad denne helgen frem et bilde av villaen hun skal flytte til, igjen uten å avsløre hvor i verden den ligger.

Les også: Isabel Raad nekter å svare pressen: – Kan ikke kneble mediene, sier presseekspert

VG kunne derimot avsløre at villaen ligger i Malaga i Spania, og er en villa prissatt til 1.495.000 euro. Dette tilsvarer cirka 15 millioner norske kroner.

– Har oppsøkt offentligheten

Mandag la Raad ut en video på YouTube der hun er tydelig opprørt, hvor hun starter med å ringe VG og beskylder dem for å ha lagt ut adressen til hennes nye bolig i Spania.

Raad ber deretter avisen om å fjerne adressen fra artikkelen, men journalisten i andre enden påpeker derimot at de ikke har lagt ut noe adresse, bare bydelen hvor villaen ligger, og at de derfor ikke vil fjerne det fra artikkelen.

- Når dere legger ut skjermbilde av det her, så er det jævlig enkelt for folk å finne ut akkurat hvor jeg skal bo, sier Raad til journalisten på telefonen.

Les også: Her er «Farmen»-kjendisene 2022

Marcus Husby, nyhetssjef i VG Rampelys, påpeker overfor Nettavisen at de lagde en sak basert på det Raad selv har delt.

I artikkelen ble det lagt inn et bilde og bydelen til villaen, men ikke selve adressen.

- Isabel Raad er en av Norges største influensere, og hun har oppsøkt offentligheten med denne flyttingen. Det var hun som la ut bilde av boligen og da var det et enkelt bildesøk i Google som gjorde at vi fant ut hvor hun skulle flytte, sier Husby til Nettavisen.

Nyhetssjefen legger til at de i saken publiserte et bilde av prospektet til villaen, der bydelen kom frem.

- Da Isabel tok kontakt med oss om det, fjernet vi også bydelen, sier han.

Husby understreker at det at Raad har søkt offentligheten rundt denne flyttingen selv er grunnen til at det blir sak i VG.

Les også: Eksen raser: - Takk for at du ødela familien min

Utrygg i eget hjem

En fortvilet Raad sier i videoen at det ligger mer enn bare denne enkeltsaken bak hennes reaksjon. Hun forteller at hun helt siden hun ble kjent offentlig har følt seg utrygg i eget hjem.

- Det ringes på i leiligheten min hele tiden, i hver eneste leilighet jeg bor i. Det er ingen god følelse å føle at man ikke kan slappe av i eget hjem, jeg kan ikke det, sier hun i videoen.

Raad forteller at adressene hennes blir lagt ut på det sosiale mediet Jodel, at hun tidligere måtte flytte på grunn av trakassering hjemme og at hun har måttet anmelde en stalker som forfulgte henne.

Det har foreløpig ikke lykkes Nettavisen å få en kommentar fra Raad til denne saken.

Nektet å svare pressen

Også tidligere har Isabel Raad gått hardt ut mot norske presse i sine egne kanaler i sosiale medier.

Tidligere i år fikk blant annet influenseren kritikk etter at hun valgt å trosse de strenge reiserådene under koronapandemien for å reise til Dubai. Ved hjemkomst forsøkte flere medier å få kontakt med Raad for å høre hva hun tenkte om kritikken hun fikk for å reise.

Fremfor å svare pressen, valgte Raad å forklare seg i sine egne kanaler. Samtidig delte hun skjermbilder av tekstmeldinger hun hadde fått fra journalister på Instagrams historiefunksjon, og hun svarte heller ikke da Nettavisen tok kontakt for å høre hvorfor hun ikke vil snakke med pressen.

Les også: Ina Wroldsen om The Voice-raideren, den uventede graviditeten og flytting til London

Presseetikk-ekspert Gunnar Bodahl-Johansen fortalte den gang overfor Nettavisen at det er helt opp til Raad om hun vil svare på spørsmål fra journalister. Han fortsatte med å si at hun har all rett til å ikke uttale seg, men fra pressens side er det et krav å gi henne muligheten til samtidig imøtegåelse og tilsvar i saker der hun blir omtalt.

– Hvis man tar utgangspunkt i tilsvarsretten, der noen blir kritisert for noe, så vil man kontakte vedkommende og få en kommentar. Hvis vedkommende ikke vil kommentere, er det lite journalister kan gjøre. Men man kan ikke unngå å rette kritikk mot noen man mener det er grunn til å rette kritikk mot, fordi de ikke vil svare. Slik fungerer ikke presseetikken.