Sexologen og influenseren skriver følgende på Instagram fredag ettermiddag:

«Livet blir ikke alltid slik man har sett for seg og noen ganger må man ta noen tøffe valg, selvom de er tunge, vonde og ekstremt vanskelige. Tom og jeg har i en lengre periode, over tid - forsøkt å ta vare på kjærligheten som kjærester, men har blitt enige om å gå hvert til vårt. Vi har to fantastiske barn og jeg er så takknemlig for alle minnene og stundene vi har skapt sammen. Vi har ingenting annet en respekt og kjærlighet for hverandre som mennesker og vi skal fortsette å være de råe, flinke og rare foreldrene for jentene våres - som vi alltid har vært. Vi håper på forståelse og respekt for den fryktelige tunge tiden vi har vært i- og kommer til å være i tiden fremover».

Paret var sammen i 11 år før bruddet, noe 34-åringen selv bekreftet for 1,5 måned siden i et innlegg på sosiale medier. Guttormsen og eks-samboeren har to barn sammen.

Opp- og nedturer i det siste

Tidligere i år kom Guttormsen ut med boken «Iselin snakker om sex» som var en bestselger. 34-åringen var også med i årets utgave av «Skal vi danse», men måtte trekke seg fra konkurransen på grunn av en ankelskade i starten av september.

- Jeg har brukket ankelen som et resultat av overbelastning, et klassisk tretthetsbrudd. Medisinske fagfolk er enige om at jeg ikke kan fortsette å danse. Alternativet hadde vært én dans til, men da ende opp med varige mén, sa Guttormsen til Nettavisen.

Se video! Se intervju med Iselin Guttormsen etter sjokk-beskjeden:

Hun innrømte også at det var svært tungt å forlate TV-programmet på den måten.

- Akkurat nå føles det som om jeg har kjærlighetssorg, og jeg har grått siden jeg fikk beskjeden, sier Guttormsen og fortsatte:

- Dette er på en måte som å skulle gjøre seg klar til bryllup, og så ende opp med å ikke få lov. «Skal vi danse» har vært en drøm for meg, og jeg ønsker av hele mitt hjerte at jeg kunne fortsette. Sånn sett er det deilig at dette ikke er en avgjørelse som jeg selv måtte ta, men noe fagfolk har sagt at jeg må. Da har jeg ikke noe valg.

Får kjendisene til å snakke om sex

34-åringen har mange baller i lufta. Hun har tidligere vært med i «Farmen» og «Bloggerne», og for øyeblikket driver hun den populære podkasten «G-punktet», hvor ulike kjendiser gjester studio og forteller om sitt forhold til sex, kropp og kjønn. En som nylig åpnet seg opp om sitt sexliv var skuespiller Aksel Hennie.

Les også: Aksel Hennie åpner opp om intime detaljer: – Var ikke moden nok

- Jeg debuterte ganske tidlig. Jeg debuterte da jeg var 14 år gammel. Og jeg føler ikke jeg var moden nok egentlig til å oppleve det der før jeg var sånn et par og tredve, forteller en lattermild Hennie og sa følgende om «14 år gamle Aksel»:

- Han var ikke i stand til å ha verken noe verdifull dialog eller... For meg så var det sånn, jeg følte meg utrolig fet etterpå, og utrolig usikker i settingen.