FOODIE/OSLO (Nettavisen): Denne våren skal Jorun Stiansen (39), Mia Gundersen (61), Egil Skurdal (26), Adam Schjølberg (40), Sebastian Solberg (36), Vidar Villa (33), Jonas Scheie Hammer (29) og Marlene Stavrum (28) konkurrere om 50.000 kroner i den velkjente leken «nødt eller sannhet» i en miniserie hos Dagbladet og Se og Hør.

Det skriver avisen i en pressemelding mandag formiddag.

Serien lover drøy og banebrytende kjendis-TV der blant annet en deltaker ender opp med å ta en tatovering på rumpa, og en annen deltaker avslører alt om da han fikk en kjønnssykdom som tolvåring.

«Dette er bare noe av det som skjer når et knippe kjendiser er med på å skrive TV-historie med festleken «Nødt eller Sannhet», heter det videre i pressemeldingen.

Men etter det Nettavisen erfarer er det noe helt annet enn feststemning blant deltakerne når det nye programmet lanseres.

Boikotter premierefesten

Mandag ettermiddag arrangeres en pressedag på restauranten Foodie i Oslo der deltakerne i utgangspunktet skal være tilgjengelige for pressen. Mandag kveld er det også invitert til en premierefest for programmer der også flere andre kjente fjes er invitert.

Nettavisens reporter på stedet kan derimot rapportere om et deltakertomt pressetreff. Foruten programlederen Hasse Hope (36) er det ingen deltakere som har dukket opp når pressetreffet starter.

Etter det Nettavisen erfarer er flere av deltakerne svært skuffet over resultatet av serien og har valgt å boikotte både premierefest og promoteringen av programmet de selv har takket ja til å være med på.

– Det som jeg anser som vanskelig med deltakelsen var at jeg ikke fikk noe informasjon på forhånd om hvor drøyt det kom til å bli. Oppgavene var tidvis ydmykende for flere av deltakerne og det føltes ubehagelig. Hadde jeg visst det på forhånd så ville jeg hatt et bedre grunnlag for å vurdere om dette konseptet passet for meg, skriver Mia Gundersen i en mail til Nettavisen.

Etter det Nettavisen erfarer skal også flere av deltakerne blant annet ha følt seg lurt av produksjonsselskapet Monday Media, som produserer serien for mediehuset Aller Media, og mener at produksjonsselskapet skal ha løyet om premissene for serien. Etter det Nettavisen har fått opplyst er det flere deltakere som angrer på deltakelsen.

– Det stemmer at deltakerne ikke ønsker å møte opp til pressetreffet og premierefesten som arrangeres mandag kveld, sier Tellef Dahll, programsjef i Aller Media som eier Dagbladet og Se og Hør, til Nettavisen.

Dahll kan også bekrefte at det har vært noe misnøye blant deltakerne i ettertid av innspillingen.

– Det stemmer at noen er misfornøyd, og jeg synes det er kjedelig at de oppfatter situasjonen sånn. Vi har vært opptatt av at deltakerne skal bli hørt i forkant, underveis og i etterkant av innspillingen, sier Dahll.

– La meg i fosterstilling

Deltaker Jonas Scheie Hammer, som for øvrig er programleder i Dagbladet- og Se og Hør-programmet «Rød Løper» til vanlig, dukket opp en snau time etter at pressetreffet startet.

Han er altså den eneste deltakeren til stede, og legger ikke skjul på at det kan ventes mye rart i det kommende programmet. Likevel tror han resultatet blir et morsomt program.

– Det gjøres veldig mye sykt. Jeg dro hjem fra den innspillingen, la meg i fosterstilling og angret på mye av det jeg hadde gjort. Og gruet meg til det skal ut. Men jeg har sett litt nå, og gruer meg ikke like mye lenger, sier han til Nettavisen.

Hvorfor de andre deltakerne ikke ville stille, vet han ikke.

– Nå vet ikke jeg grunnen til at de andre deltakerne ikke er her i dag, det kan jo være at de synes det er litt flaut å skulle stå rakrygget etter å ha vært med på et sånt opplegg. Og det må være lov, sier Hammer.

– Ikke tvunget noen til noe

Ifølge programsjefen skal deltakerne ha blitt forklart reglene godt i forkant av innspillingen gjennom flere research-samtaler. De skal også ha fått muligheten til å se gjennom materiale i ettertid og blitt hørt på innspill de har måttet kommet med.

– Vi har ikke tvunget noen til å gjøre noe de ikke vil. Med det sagt er det klart at det er lagt opp til en konkurranse der noen må trekke seg underveis. Derfor er det nødt til å være noen oppgaver som er drøye nok til at man trekker seg, og andre mer overkommelige oppgaver. Og jeg må si at jeg ble svært imponert over deltakelsen og overrasket over at deltakerne gjennomførte flere av de mer drøye oppgavene.

Dahll var selv til stede da innspillingen fant sted, og hevder det var god stemning blant deltakerne under innspillingen.

– Der fikk jeg inntrykk av at alle hadde det gøy og at det var morsomt å være med, sier han.

Ifølge Dahll ble også Aller Media presentert programmet av produksjonsselskapet Monday Media, og mener presentasjonen av programmet er helt overens med hva som ble resultatet.

Monday Media har foreløpig ikke besvart Nettavisens henvendelser.

Programlederen: – Leit

En av få som stiller på pressetreffet mandag ettermiddag er Hasse Hope, som leder den nye Dagbladet-satsingen. Overfor Nettavisen legger ikke Hope skjul på at han ikke akkurat så for seg dette utfallet da de spilte inn programmet.

– Det er jo klart at det er leit. Det var ikke slik jeg ville at det skulle bli, sier Hope til Nettavisen.

Hope ble satt til jobben for å lede programmet, og har ikke hatt noe med castingprosessen og gjøre. Hva som skal ha blitt sagt og avtalt mellom produksjonsselskapet og deltakerne vet ikke Hope noe om. Ifølge Hope var det derimot god stemning under innspillingen.

– Først og fremst er jeg imponert over hva deltakerne gjennomførte. Det var flere drøye oppgaver underveis som i utgangspunktet var ment som oppgaver for å få deltakerne til å trekke seg, men så var det likevel noen som valgte å gjøre det. Jeg ble oppriktig sjokkert og veldig satt ut, men også imponert, sier Hope.

– Også skjønner jeg også følelsen av at man kan angre i ettertid av noe man har sagt eller gjort, legger han til.