Facebook-sjef Mark Zuckerberg varslet tidligere i høst at det ville komme store nyheter, og i starten av november slapp sjefen selv nyheten om at Facebook-selskapet bytter navn til Meta.

I den sammenheng ble det også publisert en video, der Zuckerberg viser frem visjonen for selskapet, og dets nye retning.

– Det er tid for å utvikle et nytt firmanavn som favner alt vi jobber med. For å reflektere hva vi er og det vi håper å bygge, er jeg stolt over å presentere at selskapet vårt nå heter Meta, sa Zuckerberg (se videoen lenger ned).

Zuckerberg-parodi

Det ser ut til at Islands svar på Visit Norway, Inspired by Iceland har fått med seg videosnutten om «Metaverse». De kom nemlig med en ny reklamefilm, der du ikke skal rakettforsker for å se hvor de har hentet inspirasjon fra.

En kar som kaller seg selv for Zack viser i videoen nemlig frem det helt nye konseptet «Icelandverse». Se videoen her:

I den originale videoen viser Meta-sjefen frem den såkalte alternative verdenen «Metaverse», som er et sted der man «kan gjøre absolutt alt du kan forestille deg», som Zuckerberg beskriver det.

Les også: Facebook bytter navn

I den islandske kopien har karakteren Zuck merkelig nok på seg et nøyaktig tilsvarende antrekk som sin amerikanske dobbeltgjenger. Han er også like stiv og keitete når han skal interagere med kameraet og gestikulere med armene.

– Hei og velkommen til veldig naturlig setting. I dag skal jeg snakke om en revolusjonerende måte man kan koble verden sammen, uten å være veldig rar, sier Zack.

Les også: Zuckerbergs nye baby: Ansetter 10.000 i Europa

Alt er helt på ekte

I samme innpakning som Zuckerberg la frem «Metaverse» presenteres denne gangen «Icelandverse». På en fiffig måte legger islendingen ut om hva Island har å by på på en Zuckerberg-aktig måte. For på Island er nemlig alt helt på ekte, i motsetning til i Zuckerbergs «Metaverse».

–I vår åpne verden-opplevelse, er alt helt på ekte. Det er rett og slett oppslukende med vann som er vått(sier han mens han plasker med hånden i vannet) . Man kan også møte ekte mennesker man kan samhandle med, sier han mens han hilser på en kvinne mens han tar seg en forfriskende dukkert i en geysir.

Les også: Facebook i hardt vær, anklagene tårner seg opp

Får skryt: Faktisk en god parodi

Flere medier har plukket opp den islandske reklamefilmen, og jevnt over får den skryt for å ta Facebook-gründeren på kornet.

«Islands parodivideo av «Meta» er faktisk veldig god», skriver nettstedet The Verge.

Forbes Magazine kaller videoen «episk trolling av Mark Zuckerberg».

På den sosiale medier-plattformen Twitter har emneknaggen #Icelandverse også skutt fart.

–Endelig et «verse» jeg kan stille meg bak, skriver en bruker på Twitter.

– Det beste «verset» til nå!! Icelandverse er imponerende, oppslukende og romlig, skriver en annen bruker.

Tar det med et smil

Og hovedpersonen selv har også fått med seg den islandske reklamevideoen. Han har kommentert reklamen på Facebook-siden til turistbyrået.

– Utrolig. Jeg må virkelig ta meg en tur til Icelandverse snart. Glad for at du bruker solkrem også, avslutter Facebook-milliardæren med.

Mark Zuckerberg selv er ikke kjent for for å være gnien når det gjelder solkrem.