Fredag kveld gjester friidrettsutøver Jakob Ingebrigtsen (21) sofaen hos «Lindmo» sammen med kjærsten Elisabeth Asserson (21).

Til programleder Anne Lindmo røper paret, som har vært kjærester siden de var 16 år gamle, hvordan de to egentlig møttes for første gang og hvordan det er å kombinere ung kjærlighet med profesjonell idrett.

Les også: Åpner opp om forholdet: – Det var brutalt i starten

Åpent og ærlig forteller Ingebrigsten hvordan kjæresten kom inn i livet hans som en redning, spesielt da de møttes i ungdomsårene.

Manglet noe i livet

Ifølge Ingebrigtsen levde han ungdomstiden med veldig blandede følelser, og han gikk konstant rundt og følte på at det var noe som manglet.

– Jeg levde veldig profesjonelt allerede da jeg var 13-14-15 år. Så kom det til et punkt der de fleste vennene mine begynte med festing og andre ting, som jeg selvfølgelig valgte vekk. Så jeg følte jeg manglet noe, sier Ingebrigtsen.

21 åringen forteller at han ofte kunne komme hjem fra treningsleir og sammenlikne livet sitt med de eldre brødrene sine, som begge hadde noen å komme hjem til. Filip Ingebrigtsen (28), som traff sin samboer Astrid, og Henrik Ingebrigtsen, som kom hjem til sin kjæreste, Liva.

– Men det var ingen som sto og ventet på meg. Så det føltes lenge litt meningsløst å drive med løping såpass profesjonelt når man ikke hadde det så bra hjemme, sier Ingebrigtsen.

Les også: Ingebrigtsen fikk gave av Cheruiyot etter løpet: - Vi er gode venner

Fylte tomrommet

Men det er på spørsmål fra Lindmo om hva den følelsen egentlig gjorde med ham, at følelsene tar overhånd.

Mens Jakob Ingebrigtsen forteller om hvor mye Elisabeth Asserson betyr for ham, tar kjæresten rett og slett til tårene.

Til tross for at Ingebrigtsen alltid har fått støtte fra foreldre, en stor søskenflokk og en fin vennegjeng, er det ifølge ham ingen som har kommet så inn på ham som det kjæresten har.

Ifølge Ingebrigtsen er kjæresten veldig viktig for prestasjonene han gjør ute på friidrettsbanen.

– Veldig viktig. Det er ikke helt lett å få med seg alt hun gjør. Men det er støtten og ikke minst tryggheten når jeg reiser rundt og driver idrett på det nivået. Å ha et veldig fint anker hjemme, sier han og ser over på kjæresten som tørker tårene.

Nettavisen har vært i kontakt med Gjert Ingebrigtsen som sier at Jakob Ingebrigsten ikke har noe mer å tilføye enn det som blir vist i sendingen. Elisabeth Asserson har foreløpig ikke besvart Nettavisens henvendelser.

Forlovet og fikk nei

At paret er skråsikre på at det alltid vil være de to, og at de alltid vil støtte hverandre i livet, er det ingen tvil om.

I april tidligere kunne Ingebrigtsen dele den gledelige nyheten om at han hadde fridd til samboeren og fått ja. Nyheten delte paret på Instagram den gang.

Paret vakte stor oppsikt med forlovelsen – særlig på grunn av deres unge alder.

I mai, i podkasten til Ida Fladen, «Ida med hjertet i hånden», åpnet Jakob Ingebrigtsen opp om frieriet og fortalte at han visste helt siden han møtte forloveden for første gang at det skulle bli de to.

– Det er ikke så mange ting som er endret. Vi har følt oss forlovet ganske lenge, siden vi har vært så sikre på hverandre siden vi møttes. Vi har hatt en litt annen tilnærming til livet knyttet til det å være voksne og ta voksne valg, så for vår del føltes det ut som at vi hadde ventet lenge, svarte Ingebrigtsen på spørsmålet om hvordan det er å være forlovet.

Les også: Kongepokaler til Jakob Ingebrigtsen og Karoline Bjerkeli Grøvdal

Overfor Anne Lindmo legger han imidlertid ikke skjul på at det var en kamp overfor pappa Gjert Ingebrigtsen da de skulle kunngjøre forlovelsen. Elisbeth Asserson forteller også om presset hun følte på overfor familien.

– Jeg hadde vært med på reiser allerede, mesterskap og alt sånt, så jeg visste at jeg ikke var noen hindring. Og det visste Gjert og de andre også, men de må av prinsipp si nei først. Tenke litt på det, og så er det greit. Gjerne har de kommet på det selv, og da var det en ganske god idé, ler Asserson.

«Lindmo» sendes på NRK fredager klokken 21:35.