Den 25. Bond-filmen skal etter planen ha premiere i februar 2020. Når filminnspillingen skal skje i Norge, er foreløpig usikkert.

Dette kan bli første gang i historien at James Bond-karrakteren kommer til Skandinavia.

47 av de 75 millionene fra Norsk filminstitutt er tilbudt James Bond-filmen. Dette skal dekke maks 25 prosent av produksjonskostnaden i Norge.

Større del i Norge

Til sammenligning fikk Mission Impossible 6 dekket 6 millioner kroner da Tom Cruise var i Rogaland og spilte inn en av sluttscenene.

Mye tyder derfor på at det kan bli en lengre del av filmen som blir filmet i Norge.

Det er Norsk filminstitutt som melder om tilbudet i en pressemelding. Bond-filmen har prosjektnavnet «B25».

-Vi er glade for at innspillingen av filmen med foreløpig tittel B25, er vurdert lagt til Norge. Tilskuddsrammen vi tilbyr filminnspillingen, 47 millioner kroner, er den største i insentivordningens historie, sier Stine Helgeland, avdelingsdirektør for Kommunikasjon, innsikt og internasjonale forhold i Norsk filminstitutt, i en pressemelding.

Undersøkt ulike steder

Allerede i desember ble det kjent at produsentene bak James Bond snuste på Norge. De hadde da vært ulike steder i Norge for å undersøke mulige lokasjoner.

– Jeg kan bekrefte at vi har vært i kontakt med representanter for den kommende James Bond-filmen, og at de ønsker å gjøre opptak i Norge, sier filmkommisjonær Adrian Mitchell i Oslo til Dagsavisen i desember.

Les egen sak: Vil spille inn ny Bond-film i Norge

I tillegg til B25, er det også tilbud produksjonsstøtte til HBO-filmen Wilderness og Viaplay-filmen Fenris.

Se trailerne av de fire siste Bond-filmene her: