Talkshow-vert James Corden (44) fikk sitt store gjennombrudd i Storbritannia med sitcom-serien «Gavin & Stacey» i 2007, som han både medvirket i og skrev deler av.

Åtte år senere, i 2015, gikk Cordens ferd over dammen og til stjernenes by, Los Angeles.

Der fikk 44-åringen raskt rykte på seg for å være en folkekjær, sjarmerende og morsom brite i et basseng ellers fullt av amerikanere. Men med tiden har derimot ryktet hans fått noen kraftige, negative slag – spesielt de senere årene.

Les også: Skandalen som felte talkshow-dronningen

Når 44-åringen nå returnerer til Storbritannia og legger «The Late Late Show» bak seg for godt etter åtte år, er det med et noe frynsete omdømme. Opp gjennom er det nemlig flere som har kommet med negative uttalelser om Corden.

– Har ikke vært særlig snill

Spice Girls-stjernen Melanie Brown (47) er blant dem som ikke er særlig begeistret for talkshowverten.

Da hun gjestet TV-programmet «The Big Narstie Show» i desember i fjor kom hun med et brutalt ærlig svar da hun ble spurt om hvem den største drittsekken hun har møtt er.

– James Corden, Geri Halliwell, Jessie J og meg selv, sa hun.

Ifølge Fox News var imidlertid Brown raskt ute med å si at hun elsker Spice Girls-kollegaen Geri Halliwell (50), før hun påpekte at 50-åringen kan være «jævlig irriterende» til tider.

James Corden hadde hun derimot ikke noe pent å si om.

– Jeg synes det er viktig å alltid være snill med menneskene du jobber med, enten det er produksjonen, kamerafolkene eller de som jobber med lyd og lys, fortalte hun før hun la til:

– Vi jobber alle for det samme, så du må alltid være snill. Og han har ikke vært særlig snill.

Melanie Browns krasse uttalelser kom kort tid etter at restauranteier Keith McNally (71) bannlyste Corden fra New York-restauranten Balthazar etter flere uhyggelige hendelser mellom 44-åringen og McNallys ansatte ved restauranten.

Les også: Bannlyst fra restaurant – nå slår han tilbake

«James Corden er en veldig dyktig komiker, men han er en kjip mann. Og han er den verste kunden mine Balthazar-servitører har hatt siden restauranten åpnet for 25 år siden», skrev Balthazar-sjefen på Instagram for noen måneder siden.

– James Corden er et brødhue

Men Brown og McNally er ikke alene om å sitte igjen med et dårlig inntrykk av «The Late Late Show»-verten.

Heller ikke Oasis-stjernen Liam Gallagher (50), som for øvrig er kjent for å slenge med leppa, har noe godt å si om Corden. Det kom tydelig frem i et intervju med GQ i 2017.

– Ikke faen, svarte han da på spørsmål om han noen gang ville takket ja til å være med på «The Late Late Show»-innslaget «Carpool Karaoke» – der Corden inviterer kjente artister til en kjøretur med musikken deres i bakgrunnen.

Videre forklarte Gallagher kort og tydelig årsaken til dette:

– James Corden er et brødhue.

Samme år fikk Corden hard medfart da han dro en spøk om filmprodusenten Harvey Weinstein (70).

Les også: Emilie Nereng fant lykken med eks-barnestjerne

Rose McGowan (49), som er en av dem som sto frem med sin opplevelse med Weinstein, tok da til Twitter og raste mot talkshow-verten. Blant annet kalte hun ham en «forbanna gris», og fikk støtte av den italienske skuespilleren Asia Argento (47) – som fulgte opp med følgende Twitter-innlegg:

«Grisen, og alle de som grynter med ham, bør skamme seg».

Får gjennomgå i sosiale medier

James Corden har også fått gjennomgå blant fansen i sosiale medier, blant annet på Reddit.

Der har diskusjonen om han egentlig er like hyggelig som han fremstår på skjermen i virkeligheten pågått i flere år, og også på Twitter har flere som delt sine erfaringer med briten.

Sam Stryker fra Buzzfeed samlet flere av disse i et innlegg på Twitter i oktober i år, der flere kastet seg på i tråden:

Mange sammenlikner han også med Ellen DeGeneres (64), som fikk hard medfart etter at Buzzfeed News publiserte en artikkel med flere anklager om et giftig miljø på arbeidsplassen i 2020. Ellen DeGeneres og «The Ellen Show» har siden blitt tatt av lufta – mens Corden på sin side har varslet at «The Late Late Show» er ferdig for godt i 2023.