Denne uken har kjendisstylist Jan Thomas (52) prydet forsiden på Se og Hør med tittelen «Har vært sammen med 17 kvinner». Syv sider dedikert til ham, overrasker han også fansen med å kaste klærne - i kjent Jan Thomas-stil.

At tittelen selger, er det nok ingen tvil om. Helt siden Jan Thomas vendte hjem til Norge for om lag ti år siden, etter 15 år i USA, har han skapt et image rundt det å være utradisjonell og kanskje litt vågal.

- Jeg er jo veldig seksuell av meg, sier Jan Thomas til Nettavisen om tittelen i ukebladet.

- Jeg holdt på frem til jeg var 18 år, da jeg kom ut av skapet. Jeg likte å utforske litt, men jeg har aldri vært i et forhold med noen kvinne, sier han.

Flere forhold

Med skjønnhetssalongen Jan Thomas Studio, flere TV-programmer, egen skjønnhetsserie og stadig flere prosjekter på gang, har Jan Thomas gjort stor suksess som businessmann og gründer.

Likevel er det privatlivet til kjendisstylisten som stadig skaper overskrifter og interesse blant fansen. Både blader og aviser har viet plass til hvor vidt Jan Thomas er i et forhold, dater eller er singel.

- Jeg kom tilbake til Norge i 30-årene, da jeg datet en del. Jeg vokste opp i Norge med et stempel som en som bare dater yngre menn, men det stemmer ikke. Min første kjæreste var dobbelt så gammel som meg, sier Jan Thomas til Nettavisen.

I løpet av sitt 52 år lange liv har han hatt fire seriøse forhold, i mengden av en rekke romantiske og mer kortvarige forhold. En av dem kanskje mest omtalte her til lands, er ekteskapet med Christopher Mørch Husby (30).

Stor aldersforskjell

Det var i 2007 Husby og Jan Thomas ble et offisielt par. Da var Husby bare 19 år gammel, og jobbet som Jan Thomas' personlig assistent. Paret fikk enorm interesse i norsk presse, og spesielt aldersforkjellen var det flere som hang seg opp i. I 2009 giftet duoen seg, men seks år senere skilte de lag.

- Det ble rett og slett altfor mye fokus på jobb, og altfor lite tid til å pleie kjærligheten, uttalte Jan Thomas til Se og Hør den gang.

I dag er de businesspartnere og fortsatt gode venner, og duoen dukker stadig opp sammen på den røde løperen. Kjærligheten har derimot fortsatt å blomstre på hver sin kant. I november i fjor avslørte kjendisstylisten at han hadde forelsket seg på nytt.

Hans utkårede var den 21 år yngre herrefrisøren og barbereren Dan Kolltveit (30). Forholdet tok imidlertid tid slutt etter et par måneder.

Har ikke gitt opp kjærligheten

At Jan Thomas to siste offentlige forhold har vært yngre enn ham, mener 51-åringen er en tilfeldighet.

- Det er ikke sånn at jeg velger partner ut fra alder. Jeg velger etter mennesket. Det finnes fantastiske, kloke og kjekke 20-åringer, på samme måte som det finnes fantastiske, kloke og kjekke 50-åringer, sier han.

Til Se og Hør forteller Jan Thomas at han nå ønsker å bryte myten om at han bare ønsker å date yngre menn - og vil prøve å finne en mer voksen livsledsager.

Når det eventuelt vil skje, stresser ikke 52-åringen med. Akkurat nå trives han best med å bruke den lille fritiden han har til overs, til seg selv.

Tidligere denne måneden, i podkasten «Jan Thomas og Einar blir venner», som den kjente stylisten og gründeren har sammen med programleder Einar Tørnquist (36), fortalte Jan Thomas at han synes dating og kjærester er veldig vanskelig.

- Jeg er nok en liten særing fordi jeg jobber «nonstop» hele tiden. Og de ytterst få øyeblikkene jeg har for meg selv, de vil jeg ha for meg selv. Da orker jeg ingenting. Jeg har et stort behov for å være alene, sa han.

Likevel har han ikke gitt opp å finne den store kjærligheten, og mener den vil komme når den vil komme.

- Jeg kommer aldri til å sette meg ned og tenke at nå har jeg ingen planer, så nå kan jeg finne kjærligheten. Jeg kommer nok alltid til å ha mye å gjøre, men jeg må lære meg å prioritere, sier Jan Thomas til Nettavisen, og fortsetter:

- Ingenting er vakrere enn kjærligheten. Prioriteringene vil nok også falle på plass når den riktige dukker opp. Er det riktig, så er det jo riktig, sier han.