SPOILER: Denne artikkelen forteller hvordan det går i finaleepisoden (nest siste episode) av «Jan Thomas søker drømmeprinsen» som ligger på Dplay fra i dag, og sendes på lineær-TV neste uke.

Jan Thomas reiste til Sør-Afrika med 12 gutter for å se om én av dem kunne være drømmeprinsen. Til slutt sto to igjen: Thor Ottarsson Eikland og Harlem Alexander.

I finale-episoden får vi se at Thor og Harlem setter seg ned med Jan Thomas for å høre hvem han har valgt og det hele viste seg å bli en nervepirrende affære.

– Jeg hadde panikk for finalen. Jeg hadde alle disse tankene som spant rundt i hodet mitt, forteller Jan Thomas til Nettavisen om det store valget.

Les også: Derfor er mange kvinner utro: - I ettertid er det lett for meg å skjønne hvorfor jeg ble fristet (+)

Tar et uventet valg: – Jeg var kjemperedd

For det hele tar nemlig en fullstendig uventet vending, da det viser seg at Jan Thomas ikke hadde klart å ta et valg mellom Thor og Harlem.

Nå forteller Jan Thomas om de nervepirrende dagene og at han fikk negative tanker fordi han ikke hadde klart å bestemme seg før innspillingen av den store finale-episoden.

– Jeg var kjemperedd. En del av meg tenkte at jeg ikke var bra nok. Jeg følte at jeg ikke klarte å levere for seerne og for kanalen, og at dette var så typisk meg. Du får alle de negative tankene i hodet, og begynner å tenke på om du kunne gjort ting annerledes, forteller Jan Thomas til Nettavisen.

Til slutt kom han imidlertid frem til at det ville stride mot all fornuft å ta et valg når han var så usikker.

Dermed måtte han ta flere runder med produksjonen.

– Hele opplevelsen handlet om at dette var ekte følelser jeg hadde utviklet for begge to, som jeg måtte finne ut av hjemme i det virkelige liv. Harlem representerte én ting for meg og Thor noe helt annet. Det nyttet ikke sammenligne, forteller Jan Thomas.

Planen ble derfor kastet om på. Jan Thomas og de to frierne skulle komme tilbake til sitt vanlige liv med jobb og forpliktelser, samtidig som de skulle treffes uten kameraer tilstede.

– Fryktet du ikke at en av frierne skulle si at nok var nok?

– Jeg var livredd for at en av de da skulle si nettopp det, at de takket for seg og sa at dette vil jeg ikke være med på, forteller han.

Les også: Hva er et «normalt» sexliv? Dette viser forskningen

Hadde telefon-nekt

Det viste seg at Jan Thomas uroet seg til ingen nytte, for både Thor og Harlem gikk med på å møte Jan Thomas utenfor bobla.

– Det føltes veldig opprivende og riktig på samme tid, på grunn av at vi levde i en boble. For meg var det viktig å kjenne hvordan det ville fungere i hverdagen også, forteller Thor til Nettavisen.

Thor kom inn i huset etter at noen episoder var spilt inn, mens Harlem var der fra starten av.

Mens de var i huset fikk de verken lov å være på telefonen eller å ha lommebok på seg, og hvis de skulle utenfor huset måtte det være med spesialtillatelse og en fra produksjonen måtte være med, noe som sørget for at de raskt havnet i den mye omtalte «bobla».

Les også: «Paradise»-Axels flørting ved bassenget går galt: – De trenger ikke vise det

Brøt sammen: – Ville bare hjem

For Harlem hadde det flere ganger blitt påpekt at han ikke åpnet seg nok for Jan Thomas inne i villaen. Derfor forsto han at Jan Thomas ønsket å møte ham uten kameraene tilstede i Oslo.

– Jeg kunne ikke gi mer av meg selv der og da på grunn av omstendighetene. Hadde det vært meg og han alene hadde ting vært veldig annerledes og mye mer romantisk fra min side, forteller Harlem.

Dagen før finalen i Sør-Afrika fikk Harlem en kraftig reaksjon, fordi han kjente på så mange ulike følelser.

– Jeg var mentalt sliten og ville egentlig bare hjem på norsk jord. Vi var på et vakkert sted med ville dyr og flotte savanner, men jeg klarte ikke helt å nyte det. Hodet mitt var et helt annet sted, og jeg viste at jeg hadde gitt alt jeg kunne gi og kunne ikke gi noe mer, forteller han og legger til:

– Den kvelden knakk jeg fullstendig sammen. Jeg var lei av alt med kamera og intervjuer og trengte «space», forteller Harlem.

Les også: Jon Almaas er «Norges tøffeste kjendis»: – Fortsatt ikke mottatt premien

Forklarer sex-nekten

I begynnelsen av finale-episoden snakker Jan Thomas med programleder Synnøve Skarbø som etterlyser klining mellom Jan Thomas og frierne, som det ikke har blitt noe av for seerne hittil.

– Jeg føler et voldsomt begjær, forteller Jan Thomas til Skarbø i episoden og hun fortsetter å spørre om han ikke har lyst til å kysse gutta.

– Ikke bare et kyss. Jeg er rimelig klar til å ta den helt ut, det er ikke noe sånn første base, andre base her. Så vet jeg også det at når de berør meg og ser på meg, så kribler det i kroppen, forteller han i finale-episoden.

Til Nettavisen oppklarer han hvorfor han holdt sånn tilbake på dette for tv-kameraene.

– Sex er ikke galt og sex med følelser var noe jeg var på jakt etter. Jeg var veldig nøye på at sex ikke skulle håndteres i dette programmet, og derfor skrur man av litt, forteller Jan Thomas og fortsetter:

– Da kameraene ikke var der lenger var jeg rimelig klar over at jeg kunne slippe meg mer løs og se hvor det gikk. Da tenkte jeg med meg selv at jeg ville nok få svaret veldig fort.

Dette fortalte Jan Thomas om kjærlighetsprogrammet rett etter å ha landet på norsk jord:

Bestemte seg rett etter tv-kameraene ble skrudd av

Jan Thomas har selvsagt ikke lov å fortelle noe om sivilstatusen før siste episode av «Jan Thomas søker drømmeprinsen» legges ut på Dplay neste uke, men han kan røpe én ting:

Da tv-innspillingen pakket sammen i Sør-Afrika ble det raskt klart for ham hva som var det riktige å gjøre.

– Allerede etter finalen ble det veldig klart for meg hva jeg følte sterkest på i hjertet mitt, men jeg visste det ikke før akkurat da. Det var da vi sa takk for oss og gutta satt seg i bussen for å kjøre mot flyplassen... Da hadde jeg en umiddelbar følelse av hva det ville bli til, forteller han hemmelighetsfullt.