Gå til sidens hovedinnhold

Jan Tore Kjær gjør én ting med guttene datteren dater: – Da rakner det for dem

Hockey-profilen legger ikke skjul på at han følger nøye med på datteren.

«Iskrigerne»-aktuelle Jan Tore Kjær (52) er gjest i denne ukens episode av Nettavisen-podkasten «Schendis», der han snakker om alt fra hockey-jobben til livet på hjemmebane.

Kjær gjorde comeback i Vålerenga hockey som styreleder i fjor, fem år etter at han leverte oppsigelsen etter 18 år som direktør i klubben. I podkasten forteller han at disse fem årene borte reddet ekteskapet, og han legger heller ikke skjul på at han har kommet mye nærmere datteren de siste årene.

Les også: Gwyneth Paltrow og Goop får gjennomgå i norsk podkast: – Hun er en massiv vampyr

Opp gjennom karrieren i hockeyklubben på Oslo øst har nemlig Kjær tilbragt mer tid enn de fleste i ishallen, og klubben kom ofte først. I podkasten hyller han kona Anne og datteren Jenny for at de har latt ham legge så mye tid ned i Vålerenga.

Dette har imidlertid også ført til at han først nå som datteren har blitt eldre har fått et nært forhold til henne.

– Jeg ville aldri kunne gjort dette uten at de tolererte så mye som det har blitt. Jenny, datteren min, og jeg har et fantastisk forhold. Den sjargongen hun og jeg har fått er akkurat sånn jeg har med gutta, deler han stolt i podkasten.

Hør hele «Schendis»-episoden i spilleren under:

– Ganske tøft

Men selv om det er «guttastemning» mellom Kjær og datteren, legger han ikke skjul på at det er enkelte ting som har vært vanskelig nå som hun blir eldre. Nemlig gutter.

– Når prinsessa di begynner å date gutter... Det var ganske tøft til å begynne med, sier han.

I podkasten forteller Kjær at han ikke kan styre om datteren vil date noen i hockeymiljøet eller ikke, og han påpeker at han stoler på at Jenny tar de rette valgene hva gjelder dating.

Les også: Bill Gates og kona Melinda skilles

Likevel liker Kjær å blande seg litt, og han gjør spesielt én ting dersom datteren har med seg noen hjem.

– Jeg kødder med dem, sier han og forklarer ytterligere:

– Jeg ser dem dypt i øya og spør om de har «surra med dattera mi». Da rakner det for dem. Jeg sier bare «surre med dattera mi» – for det er et stort spørsmål, sier Kjær og ler.

Overvåker inngangen

Kjær forteller videre at han også har god oversikt over hvem som går inn og ut av hjemmet deres.

Kjær-familien har nemlig ringeklokke med videoovervåkning, og på den måten kan faren i huset ha full oversikt over hvem datteren eventuelt har med seg hjem.

Dette har imidlertid vist seg å ikke alltid gå etter planen.

Les også: Billie Eilish viser frem «hemmelig» tatovering som ingen skulle se

– Det jeg har lagt merke til nå i det siste er at det faktisk er blitt slettet noen videoer der, sier han og hinter om at det kanskje er Jenny som har lært seg hvordan systemet funker.

– Så jeg må ta en alvorsprat med henne, sier han lattermildt og avslutter:

– Jeg håper det ikke er kona!