LOS ANGELES (Nettavisen): Omtrent halvveis ut i februar begynte ryktene å gå om utroskapssaken som skulle dominere verdens sladderpresse i lang tid.

Da kom det nemlig fram at Khloe Kardashian hadde forlatt Tristan Thompson, som er far til datteren hennes, etter at Thompson nok en gang skal ha vært utro.

Denne gangen kom utroskapet enda nærmere Kardashian-klanen, ettersom det viste seg at Thompson hadde vært utro med Jordyn Woods, daværende bestevenninne til Khloes yngste søster, Kylie Jenner.

Utroskapsskandalen ble en av USAs største samtaleemner og gjorde Jordyn Woods (21) til et verdenskjent navn.

Les mer: Jordyn Woods overøses med tilbud etter utroskapsdramaet

Nylig kom det fram at Jordyn Woods skal medvirke i musikkvideoen til youtuber og artist Justin Roberts’ ferske sang «Way Too Much».

Det er 21-åringens første offentlige prosjekt etter det ble stillere rundt utroskapsskandalen, og amerikansk presse har kalt valget uventet og overraskende.

Regisseres av norsk talent

Mange er derfor spent på musikkvideoen, og den er også spennende sett med norske øyne. Filmen er nemlig regissert av Jarand Herdal (23) fra Lilleaker i Oslo.

Det norske filmtalentet forteller til Nettavisen at han ikke tenkte nevneverdig på at han ga instruksjoner til et av rampelysverdens mest omtalte mennesker så langt i år.

- Jeg visste jo ærlig talt ikke hvem Jordyn Woods var, så jeg visste ikke så mye om skandalen, innrømmer Herdal.

Etter hvert ble det imidlertid klart for 23-åringen, som har regissert flere musikkvideoer, og at det var noe spesielt med dette prosjektet.

- Jeg begynte å skjønne hva dette egentlig betydde da vi fikk kjempemange henvendelser fra aviser og magasiner som hadde lyst til å komme på settet, forteller Herdal til Nettavisen.

Det endte med at TV-programmet «Extra» fikk eksklusiv tilgang og lagde et innslag fra filmsettet. Det ble likevel flere enn det som rapporterte om musikkvideoen.

Selv om det hadde blitt gitt streng beskjed om at det ikke skulle filmes på settet, var det noen som hadde lagt ut en snutt på historien sin på Instagram. Lekkasjen ble plukket opp, og flere medier skrev derfor om Jordyn Woods’ nyeste prosjekt.

- Når vi plutselig så at en story fra settet hadde blitt en hel artikkel, og det ble oppslag overalt, det var da vi tenkte at det her kommer til å få en del oppmerksomhet, forteller Herdal smilende.

All oppmerksomheten har også ført til musikkvideoen skal vises over flere storskjermer på Times Square i New York når den har premiere 12. april.

Merket forskjeller

Jarand Herdal har til tross for sin unge alder mange baller i luften i Los Angeles. Filmen med Jordyn Woods var den tredje musikkvideoen 23-åringen fullførte i løpet av kort tid.

Etter først å ha fullført et oppdrag for DJ-en Nicky Romero, hadde Herdal vært i Las Vegas og regissert musikkvideo for Steve Aoki og norske Alan Walker før han gikk i gang med musikkvideoen for Justin Roberts.

Herdal hadde fått vite at de trengte to influencere til Roberts-filmen, og det endte opp med å bli Jordyn Woods og modellen Sofia Jamora (21). Herdal snakket med dem før innspillingen for å fortelle hva han ønsket som regissør.

- De responderte veldig godt på det. Og jeg tror kanskje de responderte mer ettersom jeg åpenbart ikke visste hvem de var. Så jeg tror de tenkte at jeg bare hadde lyst til å lage en god film, forteller Herdal.

Det norske filmtalentet var ikke preget av at en så omtalt person som Jordyn Woods var på settet, men han forteller at det var en del hvisking og folk som prøvde å ta bilder under innspillingen.

23-åringen omtaler Jordyn Woods som veldig hyggelig og lett å jobbe med. Han merket imidlertid at visse ting var annerledes. Både Jordyn Woods og Sofia Jamora hadde for eksempel eget personell som stod for sminken.

- Det hadde ikke noe å si om vi skulle være klare om en time. Hvis ikke de var klare, så måtte vi vente til de var det. Så det gjør jo alt litt komplisert. Man må bøye seg veldig etter deres rutiner og behov. Plutselig måtte de dra, og da måtte vi bare skyte andre ting, forklarer Herdal.

- Men det hører litt med, da. Etter hvert når man har gjort litt musikkvideoer, så merker man at det på en måte er en del av prosessen. Når folk ombestemmer seg, så må man kaste seg rundt, legger han til.

I likhet med Kardashian-familien, har også Jordyn Woods sin egen mor som manager. Elizabeth Woods var nøye på at ting ble gjort ordentlig.

- Vi måtte ta ganske mye hensyn. Moren hennes passet veldig på, og var veldig over oss. Hun var opptatt at det skulle gjøres på beste måte som overhodet mulig for Jordyn, forteller Herdal.

Jordyn Woods delte denne snutten fra innspillingen med sine 9,6 millioner følgere på Instagram:

- Ble plutselig veldig mye større

Ting er ikke alltid som det ser ut utad i Los Angeles. Det kommer også fram i etterarbeidet med musikkvideoen, som blir noe annerledes når profiler som Jordyn Woods er med.

- Man må gjøre gjøre et «beauty pass», hvor man bokstavelig talt hyrer et selskap for å gjøre dem vakrere på filmen. Så de går inn og retusjerer, tegner, redigerer klipp og sånne ting for at hun skal se så bra ut som overhodet mulig, forteller Herdal og legger til at dette er både vanlig og viktig i Los Angeles.

De ekstra behovene og den ekstra oppmerksomheten gjorde at denne musikkvideoen ble en annen opplevelse for Jarand Herdal.

- Det er litt rart, det ble plutselig veldig mye større enn det vi egentlig skjønte.

Håper på mange visninger

Musikkvideoen til «Way Too Much» har premiere 12. april. Den handler om en rekke leker som prøver å unnslippe fabrikken der de blir laget. Artisten Justin Roberts er blant lekene som unnslipper.

Jordyn Woods spiller en av lekene. Tanken var opprinnelig at hun skulle ha en større rolle, men Woods valgte heller å være der som en «cameo». . I kjølvannet av skandalen har man likevel prøvd å gjøre henne mer synlig i den ferdige versjon.

Jarand Herdal har laget filmer helt siden han var 14 år, og merket at man måtte behandle influencerne noe annerledes enn vanlige skuespillere.

- Du må på en måte snakke litt deres språk. Vanligvis når man snakker med en skuespiller kan man snakke litt mer om motivasjoner, at man bygger en historie, bygger en karakter. Men når Jordyn Woods er i en musikkvideo, så er jo Jordyn Woods seg selv, forklarer Herdal.

- Så da blir det mer til at du refererer til andre ting hun har gjort, som et bilde eller en video. Og det gjør det også mer komfortabelt for dem, fordi da står ikke jeg der og prøver å lage noe helt sprøtt for dem. De vet hva de skal komme med.

Jarand Herdal er spent på hvor mange videoen vil nå ut til. Det er forhåpninger om høye seertall på grunn av all oppmerksomheten og promoteringen som nå gjøres.

- De blir vanskelig å si hvor mange som kommer til å se den. Men Jordyn, Sofia og Justin har totalt 15 millioner følgere, så jeg håper jo at den blir sett i hvert fall 15 millioner ganger. Det er ganske mye, sier 23-åringen med et smil.