Mellom «Skal vi danse»-slagene tar Cengiz Al seg tid til en prat med Nettavisen i forbindelse med premieren på serien «Fenris» – som nå er å finne på strømmetjenesten Viaplay.

Og tid har han ikke så altfor mye til overs av om dagen. For med en toåring og samboer på hjemmebane, «Skal vi danse»-treninger hele uken og direktesendinger hver lørdag fylles kalenderen raskt opp. Men det trives han veldig med.

– Jeg er hele tiden sulten på mer, ler den unge skuespilleren.

– Var helt Texas

Rollen i «Fenris» kommer bare fem år etter at Al ble et kjent ansikt for det norske folk. Han slo for alvor gjennom i sesong fire av NRK-serien «Skam», der han spilte karakteren Yousef.

Les også: Skuespiller Emilie Skolmen tok med seg familien og flyttet utenlands: – Savner ikke Norge

Uten «Skam» hadde han nok aldri tredd inn i rampelyset.

– Det kan jeg trygt svare nei på. Jeg hadde alltid sansen for skuespill, og etterlignet alltid folk jeg så på TV og sånne ting da jeg var liten, men jeg visste aldri at skuespill var noe man kunne leve av. Det hadde jeg aldri blitt introdusert for – i mitt hode måtte man bli ingeniør eller lege, liksom, sier han.

– Jeg visste ikke at det var et så stort tilbud innenfor det kreative universet. Det var noe jeg drev med på hobbybasis, men så kom brått den gylne muligheten med «Skam», da.

Brått ble Cengiz Al stjerne nærmest over natten, og selv om han ikke nødvendigvis hadde det beste møtet med et liv i rampelyset så han fort at det var noe han ville fortsette med.

– Det er mye mer hyggelig å være skuespiller nå enn det var før, erkjenner Al og fortsetter:

– Etter «Skam» tok det 15 minutter å gå en strekning på 50 meter, for vi ble stoppet hele tiden. Det var helt Texas. Vi var jo superstjerner i tre måneder, det var intenst. Men det var der det startet, det var da nysgjerrigheten min kom for alvor.

Stolt av egen innsats

Da «Skam» var ferdig skjønte Al at han måtte smi mens jernet var varmt. Og han visste godt at han måtte jobbe for å holde seg i bransjen, at han ikke fikk noe servert på sølvfat.

– Jeg visste godt at prosjektene ikke bare kom, og vi ble bare kastet ut i det, sier han.

– Og da er det ekstra stas at jeg i dag har selvtillit nok til å si at jeg er skuespiller, at jeg har klart å etablere meg som Cengiz Al. Og alt det har skjedd på bare fem år, sier han stolt.

I tiden etter «Skam» har 24-åringen blant annet medvirket i filmen «Alle utlendinger har lukka gardiner».

I 2021 spilte han prinsen i «Tre nøtter til Askepott», der Astrid Smeplass (25) spilte Askepott. 

Nå om dagen er Al aktuell i både «Skal vi danse: All stars», «Forræder» og «Fenris» – der han spiller journalisten Naim.

At han på én og samme tid skulle være aktuell i hele tre TV-produksjoner, var imidlertid ikke planen.

– Det er mye greier nå. Jeg har ikke planlagt at alt skal skje på én gang, men sånn ble det, sier skuespilleren lattermildt.

Kobler av med søvn

Med såpass mange baller i luften er det ekstra viktig for Al å koble av når han kan.

– Jeg slapper heldigvis av rundt de menneskene jeg henger med. De jeg har rundt meg både roer meg ned og gir meg energi, så det er jeg heldig med, sier 24-åringen og legger til:

– Men selvfølgelig, når det bikker over... Da må jeg bare sove.

Al forteller at det på de travleste dagene kun er søvn som lader batteriene, slik at han har nok energi til å tilbringe tid med sønnen og samboeren når han har fritid ellers. Derfor legger han inn en blund hver gang han har et ledig øyeblikk.

– Egentiden min er søvn. Hvis jeg er sliten sover jeg, for det må jeg bare gjøre, sier han.

Les også: Andreas Haukeland røper ellevilt byggeprosjekt

Og med nok søvn innabords, renner kreativiteten nærmest over når 24-åringen først er pålogget.

– Jeg vet at jeg kan gjøre mye mer, og det er deilig. Så jeg kommer ikke til å gå meg med det første, for det er mye der ute jeg vil gjøre. Nå har jeg veldig lyst til å lage noe selv. Jeg vil være ung filmskaper, det er det neste målet mitt, sier han.

– Jeg føler jeg har mye å komme med, og jeg føler jeg har noe fint å komme med. Og det vil jeg dele, legger Al til.

Var forelsket i motspilleren

Men før han går løs på drømmen om å skape noe eget, skal altså «Fenris» rulle og gå på skjermer landet over.

I den nye Viaplay-serien spiller Al mot Ida Elise Broch (35), som han overfor Nettavisen kan avsløre at han hadde et helt spesielt forhold til før innspilling. I alle fall da han var yngre.

Al var nemlig svært begeistret for Broch da hun slo gjennom med snowboardfilmen «Switch» i 2007.

– Jeg ble jo forelsket i henne da jeg så «Switch», røper han.

– Jeg så på den filmen hver vinter, legger Al til, før han forteller at han ikke klarte å unngå å fortelle 35-åringen om sine tidligere følelser for henne da de to møttes på audition.

Les også: Aleksander Hetland svarer på romanseryktene

– «Jeg hadde følelser for deg da jeg var barn», sa jeg til henne. Også sitter jeg her og tenker på livet mitt siden den gang, og nå jobber vi sammen. Vi er kompiser. Jeg har jo sett opp til henne. Så det er en stor glede for meg å se hva jeg har fått til og hvor jeg er i dag, sier den travle skuespilleren.