- Jeg tror en del menn forbinder terapi med sutring og en feminin selvopptatthet. At det er noe femi med å snakke om følelser og sitt indre liv. De gangene jeg har oppsøkt mental helsehjelp, har det som regel vært ganske prekært. Da har jeg ikke hatt råd til å være maskulin, sier programleder og Turbonegro-bassist, Thomas Seltzer til Dagbladet.

I et lengre intervju med snakker han med avisen blant annet om oppveksten, farsrollen og mental helse. I neste episode av NRKs Trygdekontoret er åpenhet om psykisk helse tema.

Selv har Seltzer har hatt depressive perioder siden han var ung gutt på Nesodden, da ingen snakket om psykisk helse.

- Allerede da hadde jeg kjent på det. Depressive perioder har jeg hatt siden jeg var barn. Da tenkte jeg jo at jeg var gæren. At jeg var klar for gjøkeredet.

I oktober 2017 ble Seltzer pappa , da han og forloveden Cecilie Caroline Waade kunne ønske datteren velkommen. Waade og Seltzer giftet seg i 2018.

I farsrollen har han blitt mildere, mer tolerant og mer imøtekommende, mener han, og at det er en god ting ved den moderne mannsrollen at man kan trille vogna uten å «føle man får mindre pikk av det».

- Jeg tror pappa-barn-kontakten er viktig for begge to. Det er bra med pappaperm. I USA er det masse folk som nesten ikke kjenner unga sine. De var med på fødestua, og så var de hjemme et par dager. Så er de i full jobb igjen, sier han til Dagbladet.

Les også: Åpnet opp om psykiske problemer. Nå snakker kona ut

Les også: Carina Dahl: - Tror jeg kan skremme vekk menn ved at jeg er så selvstendig