Gå til sidens hovedinnhold

Jennifer Aniston avslørte hvorfor hun gjør TV-comeback: - Jeg er veldig begeistret

Jennifer Aniston skal spille i TV-serien «The Morning Show», og forklarte hvorfor fra scenen under Apple-pressekonferanse.

PALO ALTO (Nettavisen): Apple lanserte som ventet en ny strømmetjeneste, Apple TV+, under teknologi-gigantens pressekonferanse mandag.

Spekulasjoner om dette hadde versert en stund, så nyheten kom ikke som en overraskelse. Det var imidlertid uventet at stjerne etter stjerne skulle dukke opp på Apple-scenen i forbindelse med arrangementet.

Steven Spielberg, Jason Mamoa og Oprah Winfrey var alle på plass for å snakke om sine nye prosjekter som vil dukke opp på Apple TV+.

Det var også Reese Witherspoon og Jennifer Aniston, som presenterte sitt nye TV-program «The Morning Show».

Les også: Mel B hevder de hadde sex: - Ektemannen hennes kommer til å drepe meg

Lettet på sløret

Programmet handler et amerikansk morgenprogram som presenterer nyheter og andre aktuelle temaer. Witherspoon og Aniston fortalte fra scenen at de skal spille to ambisiøse karakterer.

- Vi skal sette fokus på maktdynamikken mellom menn og kvinner i nyhetsredaksjonen i et morgenprogram der mye er på spill, sa Witherspoon fra scenen.

Les også: Brad Pitt overrasket alle og dukket opp i Jennifer Anistons 50-årslag

Få detaljer har kommet fram om serien, som først begynte å få spalteplass i pressen i 2017. For Jennifer Aniston blir det første gang siden «Friends» gikk av skjermen i 2004 at hun spiller en fast rolle på TV.

Tidligere kunne det blitt sett på som et lite nederlag for en filmskuespiller å gå tilbake til TV. Dette har endret seg noe blant annet etter at en rekke kvalitetsserier har hevet statusen til TV. Men det blir fortsatt lagt merke til når en Hollywood-skuespiller tar det valget.

Jennifer Aniston har snakket lite om «The Morning Show» fram til nå. Hun har også vært helt taus om hvorfor hun gjør TV-comeback. Men under Apples pressekonferanse lettet 50-åringen på sløret.

Reese Witherspoon forklarte først at den nye TV-serien vil «stille spørsmål uten lette svar og setter søkelyset på problemer i samfunnet». Da fulgte Aniston opp med å forklare sitt valg.

- Alt dette, og muligheten for oss til å samarbeide igjen, sa Aniston og la hendene rundt Witherspoon før hun fortsatte:

- Har ført meg tilbake til TV igjen, og jeg veldig begeistret for det. Vi gleder oss til å vise dere hva vi har satt sammen, uttalte Aniston til applaus i salen.

Les også: Denise Richards med penis-avsløring om ektefellen

Reese Witherspoon hadde en gjesterolle i «Friends» i år 2000 der hun spilte søsteren til Jennifer Anistons karakter «Rachel». De har hatt et godt forhold siden den gang, noe som tydeligvis spilte en rolle i Anistons valg om å igjen lage TV. Witherspoon og Aniston er begge også produsenter av den nye TV-serien.

Steve Carell dukket opp på scenen sammen med Witherspoon på Aniston. Han spiller et nyhetsanker i «The Morning Show», og det er første gang siden «The Office» at Carell har en fast rolle på TV.

Det er ikke klart når «The Morning Show» har premiere, men det er allerede klart at det blir en sesong to.

Mange prosjekter

Apple har lagt mye penger i Apple TV+. Inspirasjonen til tjenesten skal være «bare de beste historiefortellingene», og mange prosjekter er allerede underveis.

Steven Spielberg var først ut av de virkelig store navnene på Apple-scenen mandag. Han snakket om sin «Amazing Stories»-serie, som også kommer til strømmetjenesten.

Etter presentasjonen av «The Morning Show» var Aquaman-stjernen Jason Momoa og Alfre Woodard på plass for å snakke om sin ferske serie «See».

Komiker Kumail Nanjiani, Lost-skaper J.J. Abrams og sanger Sara Bareilles, samt Oprah Winfrey var også innom for å snakke om sine Apple-prosjekter.

- Det var ikke spart på stjernene, og de går knallhardt ut med en bred platform av serier og kjente navn, sier Daniel Rosenquist i Apple-bloggen «Det store eplet» til Nettavisen.

Han mener Apple kan få det tøft og viser til at Amazon Prime, som sliter til tross for mange gode serier.

- Netflix har brukt årevis på å bygge seg opp som en troverdig og god platform, så det blir spennende å se om Apple bare kan hoppe inn fra sidelinja og klare seg med en gang, eller om dette også tar lang tid.

Apple TV+ kommer til over hundre land i løpet av høsten 2019. Pris eller øvrige detaljer er ikke annonsert.

Les også

Emilia Clarke forsvarer nakenscenene i «Game of Thrones»

Les også

13 gode serier på Netflix

Kommentarer til denne saken