Jennifer Aniston (53) har med årene blitt en av verdens mest kjente skuespillere, og har hatt storsuksess med filmer som «Horrible Bosses», «Murder Mystery» og ikke minst hennes store gjennombrudd på 90-tallet, TV-serien «Friends».

Les også: Jake Gyllenhaal om sexscenene med Jennifer Aniston: – Det var tortur

Men selv om karrieren har gått riktig vei i alle disse årene, kan 53-åringen avsløre at alt har ikke vært rosenrødt på veien. I et intervju med People forteller hun nemlig at hun i alle disse årene har slitt med søvnproblemer.

– Det å gå til sengs føles nesten som å gå planken, sier skuespilleren.

Les også: Jennifer Aniston finner gjerne kjærligheten på nytt – men dette nekter hun å gjøre

Startet allerede i 30-årene

Skuespilleren forteller i intervjuet at hun i flere tiår har slitt med søvnproblemer, alt fra insomni til å gå i søvne, noe som gjør at hun har vegret seg for å legge seg.

– Jeg tror det startet en gang i 30-årene, eller kanskje tidligere, men man merker ikke effekten av søvnmangel når man er yngre, for da er man så uovervinnelig. I starten tenkte jeg bare at dette er noe jeg må akseptere, men så innser man plutselig konsekvensene og hvordan det påvirker dagen din, jobben, tankekapasiteten og fysikken.

Les også: Jennifer Aniston hyller eksmannen med lettkledd bilde: – Elsker deg

Aniston forsøkte å sovne, men endte opp med å stirre på klokken. Det gjorde alt verre for da fokuserte hun mer på hvor mye tid som passerte og hvor mange timer søvn hun gikk glipp av.

– Og jo mer jeg engster meg for det, jo vanskeligere er det å sovne.

Les også: Forfatter av ny «Friends»-bok: - Jennifer Aniston ble bedt om å gå ned 13 kilo for å lykkes i Hollywood

«Friends»-stjernen gikk også i søvne en god stund, men det har hun lagt fra seg med årene - så vidt hun vet.

– Jeg har blitt vekket av at husalarmer har gått av som jeg har utløst. Men jeg tror ikke jeg gjør det lenger, det var da jeg hadde veldig søvnunderskudd.

Måtte få legehjelp

Til tross med årevis med søvnmangel og insomni, tok det lang tid før skuespilleren oppsøkte hjelp for problemene. Lenge tenkte hun at problemene ikke var viktige nok.

– Det ble et skikkelig reelt problem.

Til slutt hadde ikke skuespilleren annet valg enn å få hjelp for søvnproblemene av en lege, og hun anbefaler andre som sliter med søvnen om å gjøre det samme.

Les også: Jennifer Aniston vurderte å slutte som skuespiller: – Sugde livet ut av meg

Sammen med hjelpen fra lege forteller Aniston også at en god kveldsrutine har gjort en stor forskjell. Ro og hvile før leggetid, yoga og en mobilfri sone på soverommet er noe av det skuespilleren mener har hjulpet. Hun prøver også å legge seg til samme tidspunkt hver dag, men forteller at det kan være en utfordring.

– Det er vanskelig for oss skuespillere, for når vi er på innspilling flyter tidsskjemaet helt ut.

Skuespilleren har også blitt rådet å la sine tre hunder sove et annet sted enn i hennes seng sammen med henne, men det har hun ingen planer om å gi opp.

– Det er altfor koselig. Og det er verdt det, sier Aniston.