Tirsdag overrasket TV-profilen og gjenbruksentusiasten Jenny Skavlan (34) fansen med et bilde av seg selv der hun nesten ikke er til å kjenne igjen.

Skavlan har nemlig klippet av seg «alt» håret, og har delt øyeblikket ved å smile til kameraet med en hårtufs i hånda.

- Måtte jo gjenbruke håret. Er jo meg, skriver Skavlan til bilde av seg selv og fortsetter:

- Skal ikke strikkes om til årets ulltruse men doneres så det kan bli parykk til de som har mistet håret.

Ble inspirert av venninnen

Til Nettavisen forteller Skavlan at hun i utgangspunktet ikke visste at det gikk an å donere bort håret, men at hun ble inspirert og opplyst da en venninne av henne gjorde det.

- Jeg oppdaget nå nylig at det gikk an å donere håret. Jeg hadde lenge tenkt til å klippe meg, så da tenkte jeg at jeg bare kunne gjøre det, sier hun.

Les også: Salget av Jenny Skavlans Pierre Robert-klær stupte

Ifølge Skavlan må lengden på håret man donere være mellom 20 til 30 centimeter, noe som gjorde at klippen ble litt kortere enn forventet.

- Det ble litt kortere enn jeg hadde tenkt, sier Skavlan og innrømmer at det er uvant med en så kort klipp.

- Men jeg har vært kort på håret før da jeg spilte inn «Børning», så det går fint, legger hun til, og referer til filmen fra 2014.

Oppfordrer flere til å gjøre det samme

På Instagram innrømmer Skavlan at klippen er sponset av frisørsalongen. Det avklipte håret ble donert til Apollo Hårsenter.

Ifølge organisasjonens nettsteder brukes håret til å lage parykker og hårerstatninger til folk med hårtap eller hodebunnsproblemer.

- Jeg synes det er fint at flere får vite om at det mulig å donere bort håret sitt. De aller fleste frisører vet hvordan man gjør det, så det er i utgangspunktet en enkel sak, sier Skavlan til Nettavisen.

På Instagram ser det tilsynelatende ut til at flere har latt seg inspirere. I skrivende stund har innlegget allerede generert opp mot 20.000 likerklikk, der flere hyller TV-profilen for donasjonen hun har gjort.