Jeremy Clarkson (62) har den siste tiden sørget for flere overskrifter, etter at han i en kommentar hos The Sun gikk hardt ut mot prins Harrys (38) kone, Meghan Markle (41).

I kommentaren skrev han blant annet at han «hater Meghan» og at han «drømmer om den dagen Meghan blir tvunget til å gå naken gjennom gatene i Storbritannia mens folkemengdene roper «skam» og kaster avføring på henne».

Clarksons uttalelser fikk inn rekordmange klager, og 62-åringen gikk siden ut og beklaget. The Sun slettet på sin side kommentaren fra sine nettsider, etter Clarksons eget ønske. Programlederen har også beklaget til Harry og Meghan i en e-post, men de har avvist klagen.

Men dette er langt fra første gang den tidligere «Top Gear»-profilen skaper overskrifter. Clarkson har nemlig stått for flere kontroversielle uttalelser og skandaler i løpet av årene.

Slo til kollega – endte i retten

I mars i 2015 mistet han blant annet jobben i «Top Gear» etter at han slo til en av produsentene, Oisin Tymon (44).

Jeremy Clarkson skal ifølge Metro ha blitt forbannet på produsenten da han fikk servert noe annet enn det han ville ha til middag. Tymon endte opp med en blodig leppe som følge av hendelsen – og saken ble anmeldt og gikk til retten.

Der beklaget Clarkson, og ble dømt til å betale Oisin Tymon 100.000 pund i erstatning.

Clarkson skal også ha vært voldelig ved tidligere anledninger, som da han i 2004 slo til Piers Morgan (57) i ansiktet. Som følge av dette brakk Clarkson fingeren, og de to kjente britene var bitre fiender i flere år etter hendelsen.

Brukte N-ordet på TV

I 2014 måtte Clarkson beklage etter at det kom fram at han brukte N-ordet i en slettet scene fra «Top Gear».

I den slettede scenen begynte programlederen på det britiske barnerimet «eeny, meeny, miny, moe», hvorpå han mumlet «catch a n****r by his toe», skriver The Guardian.

Les også: Forsvarer influenseryrket: – Vi får mye mer dritt

I scenen som ble vist på TV, erstattet han det rasistiske ordet med «teacher», altså «lærer» på norsk.

Clarkson gikk siden ut og fortalte at han hadde fått en advarsel fra BBC om at han måtte passe ordbruken fremover.

«Jeg har blitt fortalt av BBC at hvis jeg kommer med én støtende kommentar til, når som helst, hvor som helst, får jeg sparken», skrev han siden i en spalte publisert i The Sun.

Programlederen beklaget også i en video, der han blant annet sa at han «gjorde alt i sin makt» for å ikke bruke ordet.

Upassende kommentarer

62-åringen har også tidligere kommet med kontroversielle uttalelser vedrørende rase og religion.

I 2009 sa han blant annet dette til «Top Gear» Magazine:

– Problemet er at TV-sjefene har fått det for seg at hvis én programleder er en blond, blåøyd heteroseksuell mann, må den andre programlederen være en svart, muslimsk lesbe.

Året etter gjorde han narr av kvinner som bruker burka i en episode av «Top Gear».

– Burkaer funker ikke. Jeg tok en taxi forbi Piccadilly her om dagen, da en kvinne med burka falt på fortauet. Hun landet opp ned, og der kom det – rød g-streng og strømper, sa han.

Arbeidsgiver måtte beklage

Clarksons tidligere arbeidsgiver, BBC, har også flere ganger måttet beklage på hans vegne.

Blant annet da han i 2010 fikk National Autistic Society på nakken etter en frekk kommentar om mennesker med spesielle behov. Clarkson hadde da i en episode av «Top Gun» testet to Ferrarier, der han beskrev den eldre modellen som «enkel» og sa at den burde kalles «430 Special Needs».

Les også: Reagerer på «Farmen»-slakt: – Kun for å lage TV

I 2011 måtte BBC også beklage til den mexicanske ambassadøren i Storbritannia etter at Clarkson antydet at ambassadøren bare satt og sniffet kokain. Også denne kommentaren kom i en episode av «Top Gear», der Clarkson og kollega Richard Hammond (53) spøkte om mexicanske biler og nasjonale karakteristikker, ifølge The Guardian.

Noen måneder langet Clarkson ut mot de som deltok i en 24 timer lang streik i offentlig sektor:

– Jeg ville skutt dem. Tatt dem med ut og henrettet dem foran familiene deres, var blant det 62-åringen sa den gang.

Kommentaren fikk ifølge The Guardian inn over 30.000 klager fra seerne, og BBC måtte igjen ut og beklage utsagnet.