Hvis du har vært innom TikTok det siste året har du garantert kommet over videosnutter av unge kvinner som går fra usminket til sminket gjennom de få sekundene de korte videoene varer.

En av de som har hanket til seg millioner av likes på akkurat det, er Jessy Volk (27) fra Saskatchewan i Canada.

Les også: Gisle Agledahl reagerer på Pride-bråket: – Det er sexen som har vært ulovlig

Volk deler stadig så kalte «get ready with me»-videoer med følgerne sine, hvor hun imponerer med sminkeferdighetene sine.

Men det er ikke alle som er like begeistret for 27-åringens evner.

Se totalforandringen under:


Anklages for å være en «catfish»

For selv om det er mange som lar seg imponere av Volks stålkontroll på sminkefronten, er det flere som reagerer på den store forvandlingen hun går gjennom.

Med den elleville forskjellen fra usminket til sminket, anklages hun nemlig for å være en så kalt «catfish». En «catfish» er i utgangspunktet det engelske ordet for fisken malle, men i dagens populærkultur brukes det også om personer som utgir seg for å være noen man ikke er på nett.

I kommentarfeltet på flere av videoene hagler det inn med kommentarer, og enkelte kaller transformasjonen for skummel.

«Hvorfor catfisher du?» skriver en i kommentarfeltet, mens en annen skriver:

«Dette er grunnen til at jeg har tillitsproblemer»

Enkelte har også kommentert at transformeringen bør merkes som falsk reklame, mens andre synes Volk er ugjenkjennelig etter sminkeprosessen.

«Det er som å sette et Ferrari-merke på en Honda», skriver en.

Den største «catfishen» på TikTok

Til tross for de tidvis mange negative kommentarene ser ikke Volk ut til å ta seg særlig nær av kritikken, og hun legger stadig ut flere videoer der hun viser frem evnene til å endre utseendet sitt ved hjelp av sminke.

Les også: Langet ut mot Vår Staude for skjult reklame. Nå svarer hun

Nylig delte hun en video der hun viste fram produktene hun bruker i ansiktet, og også en hvor hun delte sine tanker om å ha gått viralt som «hun som endrer utseende».

«Jeg gikk viralt for å være 'den største catfishen på TikTok', så jeg ble skjønnhetsinfluenser og tjener enorme summer» skrev hun i en av videoene, ifølge Daily Mail.

Andre hyller også Volk for å vise frem den uperfekte huden sin før hun tar på all sminken og at hun viser at det er normalt å ha både kviser og urenheter.

«Folk som deg gjør meg mer trygg på akne», skriver en.

«Resultatet er alltid fantastisk, men måten du normaliserer ekte hud på... Dette skal jeg vise til døtrene mine», skriver en annen, der Volk svarte:

«Dette fylte hjertet mitt og er nøyaktig hvorfor jeg gjør dette.»