RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
OSCAR-NOMINERT: Filmskaper Joachim Trier (t.h.) og manusforfatter Eskil Vogt under pressevisning på filmen.
OSCAR-NOMINERT: Filmskaper Joachim Trier (t.h.) og manusforfatter Eskil Vogt under pressevisning på filmen. Foto: Berit Roald (NTB Scanpix) (NTB scanpix)

Joachim Triers «Thelma» er norsk Oscar-kandidat

Sist oppdatert:
Filmen «Thelma» er norsk kandidat i kampen om å bli beste ikke-engelskspråklige film under Oscar-utdelingen.

Den norske Oscar-kandidaten ble offentliggjort tirsdag etter at en komité med representanter fra norsk filmbransje og Norsk filminstitutt har vurdert de tre filmene «Thelma» i regi av Joachim Trier, «Fluefangeren» i regi av Izer Aliu og Jorunn Myklebust Syversens film «Hoggeren».

– Tusen takk til komiteen for at vi ble valgt. Det er veldig overraskende og hyggelig, og noe vi setter veldig pris på, sa Thelma-regissør Trier på en pressekonferanse like etter offentliggjøringen.

Se trailer:


Har stor tro på filmen

Juryen begrunner valget med at filmen «står fram som en imponerende nyvinning i norsk filmkunst».

– Med denne filmen har Joachim Trier, hans med-manusforfatter Eskil Vogt og resten av teamet formidlet en historie som kan nå bredt ut og som vi har stor tro på som vår Oscar-kandidat, sier Oscar-komiteens leder Sindre Guldvog.

Han trakk spesielt fram hovedrolleinnehaver Eili Harbos innsats i filmen.

– Det har vært utrolig kjekt å være del av dette prosjektet. Det er jo helt fantastisk med den responsen vi har fått så langt, og at vi nå er Norges Oscar-kandidat, sier Harbo.

Vinneren kåres i mars

I oktober starter det amerikanske filmakademiet Academy of Motion Picture Arts and Sciences arbeidet med å legge til og sile ut filmer som er aktuelle. Det er flere runder før den endelige listen på fem kandidater kunngjøres 23. januar 2018. Selve Oscar-utdelingen går av stabelen søndag 4. mars.

I fjor var «Kongens nei» en av de ni kortlistene kandidatene som kjempet om en av de siste fem plassene, men filmen nådde ikke opp i den siste runden.

Har du sett denne populære videoen?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere