Når du går på et jobbintervju bør du være godt forberedt, og klar til å svare godt for deg.

Ofte spør arbeidsgiver om hvorfor du vil ha akkurat denne jobben, og mange tenker nok at det er et enkelt spørsmål. Du har helt sikkert gjort god research på bedriften, og du vet at dette er en plass du vil jobbe.

Men svarer du riktig på spørsmålet?

LES OGSÅ: Headhunter: Slik får du drømmejobben

Vil finne motivasjonen bak søknaden

I artikkelen «Hvorfor vil du ha denne jobben?» er et lurespørsmål - slik svarer du intelligent på det skriver Forbes' karriereekspert Jack Kelly om hva arbeidsgiver egentlig lurer på når de stiller spørsmålet.

- Intervjueren sier egentlig «Her er din sjanse til å selge deg inn, og fortelle hvorfor du er den rette personen for denne stillingen», skriver artikkelforfatteren.

Dette bekrefter også Mette Marstrander, som jobber i rekrutteringsselskapet Hammer og Hanborg.

- Vi vil finne ut hva motivasjonen bak jobbsøknaden er. Hvis vi ser at kandidaten egentlig er ute etter lønna bedriften tilbyr, å bygge opp karrieren sin eller å ha bedriften på CV-en sin, er det gjerne en kortvarig motivasjon, forklarer hun.

Marstrander forteller at det viktigste for å holde ut i en jobb, er en indre drivkraft og et ønske om å være i bedriften.

- De fleste vil ha en følelse av at de gjør noe meningsfylt og bidrar til noe som er større enn seg selv. Det har en mer langvarig virkning enn ytre motivasjonsfaktorer, sier hun.

LES OGSÅ: Slik redder du karrieren når jobben ryker

En sjanse til å skryte

Når du svarer på spørsmålet om hvorfor du vil ha jobben, bør du dele relevante og spesifikke detaljer om hvordan din bakgrunn, erfaring, talenter, interesser, utdanning og andre egenskaper som gjør at du passer godt inn i denne jobben og i bedriften, råder Kelly.

Samtidig bør du få fram hvorfor dette gir deg utfordringer nok, som gjør at du lærer nye ting, som både kommer bedriften og din karriere til gode.

- Arbeidsgivere ønsker blant annet svar på hvordan du kan etterleve verdiene til bedriften, og hvordan du kan gjøre en god jobb, forklarer Marstrander.