HAMAR (Nettavisen): I kveld går årets idrettsgalla av stabelen i Hamar.

Johannes Thingnes Bø er kanskje den mest spente utøveren tilstede på Idrettsgallaen i kveld. Ikke bare fordi han kan vinne pris, men fordi kona Hedda Kløvstad Dæhli har termin i januar.

På rød løper fikk ikke skiskytteren ett eneste spørsmål om idretten, men det var helt greit.

– Det er tydeligvis noe annet som er prioritert og det er det fra min side også. Skiskyting har jeg ikke tenkt så mye på, jeg tenker på det på morgenen når jeg er på trening, men ellers i døgnet går jeg og tripper, forteller han til Nettavisen.

I januar har skiskytteren hatt fri fra verdenscupen, selv om han har uttalt at han skal gjøre comeback i februar.

Thingnes Bøe har lurt på om det kanskje skulle bli en nyttårsbaby, men likevel tør han å gå på fest.

– Den får prøve å holde seg inne litt til, ler han.

Slik vil Thingens Bøe bli som far - se video øverst!

Haaland kåret til Årets gjennombrudd på Idrettsgallaen 2020

Tilstede i Hamar for å hedre idrettsopplevelsene fra 2019 var alt fra Karsten Warholm til Emil Hegle Svendsen til kulturminister Trine Skei Grande og statsminister Erna Solberg.

– Det er hyggelig å få hylle de personene som skaper veldig mye av den gleden folk får foran tv-skjermen og ute i idrettsarenaen, forteller statminister Erna Solberg som har fått æren av å dele ut hedersprisen for 2019.

Statsministeren er som enhver bergenser en ihuga Brann-fan, men liker å få med seg sport selv om hun har en hektisk jobb.

– Det er litt avhengig av hva og hvor, men det er uant mange steder hvor folk sitter og følger med under bordet, men på regjeringskonferanse er det forbudt med mobiltelefoner og kommunikasjonsutstyr, så der er det aldri. Vi får som oftest beskjed når det er begivenheter som skjer, og det hender også vi tilpasser litt så vi kan få det med oss, avslører statsministeren.

Henger med eksen etter bruddet

I kveld skal idrettsåret 2019 oppsummeres og hylles på idrettsgallaen, men også for programlederduoen Ramm og Skarstein var 2019 litt av et år.

Våren 2019 kunngjorde nemlig Ramm at han hadde fridd til kjæresten Josephine Leine Granlie. I tillegg gjorde han stor suksess med låta «Raske briller».

Birgit Skarstein tok på sin side VM-gull under Paralympics i Tokyo, men i november 2019 kom den kjipe nyheten om at hun og kjæresten Martin Sletten brøt forlovelsen etter fire år som par og Skarstein delte nyheten på sin Instagram-konto.

Selv om det nå er slutt forteller Birgit at paret ser hverandre mye både på jobb og utenom.

– Vi har det veldig fint, vi er gode venner og det var ikke noe vanskelig brudd, vi er fortsatt veldig glad i hverandre og det er ikke noe galt som har skjedd, det er bare at vi har bestemt oss for å ikke være kjærester, forteller hun.

Leif Olav Alnes kåret til Årets trener

Derfor er hun ikke på Tinder

– Er du på Tinder?

– Nei, haha, jeg har aldri vært på Tinder!

– Det er ikke aktuelt?

– Nei, jeg synes det er litt kleint, men... Kanskje jeg må øve meg på det da?, ler hun.

Fra bisettelse i domkirken til Idrettsgallaen

På scenen i Hamar i kveld står artister som Julie Bergan og Seeb, Vazelina Bilopphøggers, Anna-Lisa Kumoji og Eirik Søfteland og Navid Rezvani kjent fra blant annet «Norske talenter».

I tillegg står komiker Jon Niklas Rønning på scenen. Karoline Krüger og Sigvart Dagsland skal også opptre. Det skjer dagen etter paret deltok i den meget følelsesladde bisettelsen for Ari Behn.

Det blir litt av et sceneskifte for Dagsland, som også rørte mange med sin sang under den direktesendte seansen fra Oslo Domkirke.

Les: Gullballen til Caroline Graham Hansen og Martin Ødegaard

Disse kan vinne pris på Idrettsgallaen

På Hamar skal det deles ut 12 priser i løpet av kvelden. Det er 52 nominasjoner totalt for enkeltutøvere, samt seks lag og fem ildsjeler.

I tillegg er det tre kategorier som ikke har nominerte, nemlig årets forbilde som juryen velger, utøvernes pris hvor aller utøverne kan stemme på hverandre, og sist den høythengende hedersprisen. Under ser du alle de ulike kategoriene og hvem som er nominert.

(Vinnerne i uthevet skrift)

Årets kvinnelige utøver:

Tiril Kampenhaug Eckhoff (Skiskyting) Maiken Caspersen Falla (Langrenn) Caroline Graham Hansen (Fotball) Ada Stolsmo Hegerberg (Fotball) Therese Johaug (Langrenn) Maren Lundby (Hopp) Ragnhild Mowinckel (Alpint) Marte Olsbu Røiseland (Skiskyting) Ingvild Flugstad Østberg (Langrenn)

Årets mannlige utøver:

Johannes Thingnes Bø (Skiskyting) Henrik Christiansen (Svømming) Viktor Hovland (Golf) Johannes Høsflot Klæbo (Langrenn) Henrik Kristoffersen (Alpint) Olav Lundanes (Orientering) Jarl Magnus Riiber (Kombinert) Karsten Warholm (Friidrett) Martin Ødegaard (Fotball)

LES: Johaug ble årets kvinnelige utøver

Årets lag:

Fotballjentene (Fotball) Håndballgutta (Håndball) VM-laget kombinert/lagkonkurranse (Kombinert) VM-stafettlaget langrenn/herrer (Langrenn) Mixed-stafettlaget VM/skiskyting (Skiskyting) Anders Mol/Christian Sandlie Sørum (Sandvolleybal)

Les også: Nye priser til Mol og Sørum, gjorde nærmest rent bord

Årets gjennombrudd:

Vetle Sjåstad Christiansen (Skiskyting) Erling Braut Haaland (Fotball) Gustav Iden (Triatlon) Salum Ageze Kashafali (Friidrett) Casper Ruud (Tennis) Jenny Stene (Skyting) Thea Vatshelle (Kickboxing)

Les mer: Haaland kåret til Årets gjennombrudd på Idrettsgallaen 2020

Årets kvinnelige parautøver:

Aida Dahlen (Bordtennis) Vilde Nilsen (Langrenn/skiskyting) Helle Sofie Sagøy (Badminton) Birgit Røkkum Skarstein (Roing)

Årets mannlige parautøver:

Jens Lasse Dokkan (Dressur) Salum Ageze Kashafali (Friidrett) Jesper Saltvik Pedersen (Alpint) Nils-Erik Ulset (Skiskyting) Tommy Urhaug (Bordtennis)

Årets trener:

Leif Olav Alnes (Friidrett) Christian Berge (Håndball) Gjert Ingebrigtsen (Friidrett) Siegfried Mazet/Egil Kristiansen (Skiskyting) Kåre Mol (Sandvolleyball) Eirik Myhr Nossum (Langrenn)

Årets navn (juryen nominerer, folket stemmer):

Johannes Thingnes Bø (Skiskyting) Erling Braut Haaland (Fotball) Ada Stolsmo Hegerberg (Fotball) Håndballgutta (Håndball) Jakob Ingebrigtsen (Friidrett) Therese Johaug (Langrenn) Salum Ageze Kashafali (Friidrett) Johannes Høsflot Klæbo (Langrenn) Maren Lundby (Hopp) Anders Mol/Christian Sandlie Sørum (Sandvolleyball) Karsten Warholm (Friidrett) Martin Ødegaard (Fotball)

Årets ildsjel: (Egen jury)

Brit Eirin Tungeland, Os Turnforening, Hordaland Karin og Kåre Ivar Melsæther, Bærums Verk Hauger IF, Akershus Vivian Nilsen, Berlevåg Turn & Idrettsforening, Finnmark Rolf Hansen, Galterud IF, Hedmark Sverre Inge Lystrup Ness, Hommelvik Guts, Trøndelag

Årets hederspris:

Juryen tildeler, ingen nomineres: Suzann Pettersen

Les mer: Suzann Pettersen fikk årets hederspris

Årets forbilde:

Juryen tildeler, ingen nomineres: Maren Lundby

Utøvernes pris:

Toppidrettsutøverne nominerer og stemmer selv: Karsten Warholm