I april slapp den tidligere fotballspilleren John Arne Riise (40) og kona Louise Angelica Riise sjokkbomben om at de har bestemt seg for å skilles.

– Etter ni fine år sammen har vi besluttet å gå fra hverandre. Vi fortsetter som gode venner og vårt hovedfokus vil alltid være Colin. Vi sitter igjen med mange gode minner som vi tar med oss videre, skrev paret på Instagram.

Siden bruddet har de begge holdt en lav profil utenom noen oppdateringer i sosiale medier, der har startet hvert sitt nye, single liv på nytt.

Nå, litt over fire måneder etter sjokknyheten, letter John Arne Riise på sløret om hvordan den nye tilværelsen som singel er og årsaken bak det mye omtalte bruddet.

– Tungt til tider

I podkasten til Tone Damli «Råning med Tone», som ligger bak betalingsmuren «Podimo», forteller Riise at det ikke er noen dramatikk bak valget om skilsmissen.

Les også: Ekskona til John Arne Riise begjærer boligen hans tvangssolgt

– Det er ingenting som har skjedd. Når vi er offentlige personer er det best å være åpne og ærlige om ting så man slipper spekulasjoner. Vi var veldige enige om at vi ville fungere best som venner. Jeg tror vi vokste fra hverandre. Den eneste felles interessen vi har er Colin, sier Riise åpenhjertig, og legger ikke skjul på at det uansett ikke er gøy å gå gjennom et samlivsbrudd.

– Mye fordi det blir så offentlig. Men vi har det bra sammen nå fordi vi har blitt enige om hvordan ting skal være. Men å være den som ikke får bo med barna mine igjen er ekstremt tungt til tider. Jeg er såpass mye sammen med Colin, så det er ikke sånn som det har vært tidligere, men det er ikke enkelt alltid, sier Riise.

Nettavisen har vært i kontakt med John Arne Riises manager, som forteller at Riise ikke ønsker å kommentere saken.

Trives best som singel

Allerede som 20-åring opplevde Riise å bli pappa for første gang. Tre giftermål og 20 år senere er han pappa til fire.

– Jeg skal ikke legge skjul på at jeg forstår at mange ser på meg som... Altså, jeg har vært gift tre ganger, og nå skal jeg skilles for tredje gang. Man går sin egen vei. Noen ganger går den ene parten til høyre og den andre til venstre, og sånn er livet. Folk kan si hva de vil om jeg, men jeg går alltid «all in». Det sykeste er at jeg trives best alene. Jeg er jo egentlig en «loner», sier Riise.

Ifølge Riise trives han i tilværelsen som singel fordi han da får muligheten til å styre hverdagen sin selv. Selv om Riise innrømmer at han synes det er trist at han ikke lenger bor sammen med Colin, mener han at det er annerledes nå.

I løpet av karrieren har Riise bodd mye utenlands, og har dermed ikke fått sett barna like mye som han hadde ønsket selv. Nå som han bor hjemme får han muligheten til å se barna når han vil, og forteller at det ofte hender at både han, sønnen Colin og Louise Angelica møtes for å være sammen alle tre.

Gitt opp kjærligheten

I podkasten til Tone Damli letter Riise også på sløret om fremtiden, og mener at han ikke er klar for å finne kjærligheten igjen. Ifølge han selv har han prøvd tre ganger, og lar det stå med forsøkene og de fine opplevelsene han har fått ut av det.

Les også: John Arne Riise om pappparollen: - Sånn skulle det ikke være, og det er vondt å tenke på

Om ekskona Louise Angelica Riise skulle funnet kjærligheten på nytt igjen, er han sikker på at hun kommer til å gjøre,

– Det ønsker jeg 100 prosent for henne, men den dagen det skjer så kommer det til å bli et helvete for meg. Både fordi jeg er så glad i henne, men også fordi det kommer en ny person inn i Colin sitt liv. Men jeg vet at hun aldri kommer til å velge en person ikke er fantastisk med Colin, avslutter Riise.

Louise Angelica Riise har foreløpig ikke besvart Nettavisens henvendelser.