ULLEVÅL STADION (Nettavisen): Det er nå seks år siden John Carew la opp som fotballspiller, men 39-åringen har likevel holdt seg i rampelyset, mye takket være sin rolle som Michael Ellingsen i NRK-serien «Heimebane».

Den tidligere fotballspilleren er imidlertid såpass lik sin egen rollefigur at han har vært nødt til å avkrefte at han spiller seg selv.

- Vi er nok ganske forskjellige, selv om vi begge har spilt fotball og er på samme alder. Men han løser ting på en annen måte enn det jeg ville gjort. I bunnen er vi er snille begge to, men han er nok litt mer utspekulert enn det jeg er i virkeligheten.

- Så du er en bedre fyr enn ham?

- Jeg tror det. Men Michael Ellingsen er en bra fyr, han også. Vi får se flere av hans gode sider i sesong 2, smiler Carew.

- Nesten flaut

Sesong 2 av Heimebane har premiere søndag 17. februar, og Carew håper, og tror, at denne sesongen vil bli like godt mottatt som den forrige.

- Jeg synes hele sesong 2 er ganske rå, det er en morsom utvikling i hovedkarakterene. Og enda mer drama, lover 39-åringen.

Carew har høstet mye ros for sin rolle i Heimebane - faktisk nesten litt for mye, ifølge ham selv.

- Jeg har fått så mye skryt at det nesten har vært flaut.

- Synes du egentlig at det er flaut?

- Tja... Jo, det har blitt såpass med skryt at jeg har blitt litt sånn «virkelig?» Men det er jo bare hyggelig.

Fanskaren har også endret seg litt etter rollen som Michael Ellingsen - fra fotballsupportere til eldre damer som fulgte med på Heimebane hver søndags kveld.

- Etter første sesong kom mange eldre bort til meg på gata og sa de synes jeg var flink og at de gleda seg til neste episode. Det synes jeg var veldig koselig.

- Tror du at du er en bedre skuespiller enn fotballspiller?

- Nei, det tror jeg ikke. Men jeg har jobbet hardt med skuespiller-yrket, og det har betydd mye for meg å få være med på et såpass stort prosjekt som Heimebane. Det går ikke an å sammenligne det med fotballen, det blir to forskjellige ting.

Nyter singellivet

Etter promotering av sesong 2, håper Carew på et litt roligere år med fokus på egne prosjekter, golf og reising.

På privaten er det også stille og rolig, skal vi tro ham selv. Etter det ble slutt med modellkjæresten Camilla Haukaas høsten 2017, har den tidligere fotballspilleren vært singel.

- Jeg har hørt at du er på Tinder, stemmer det?

- Nei, det stemmer ikke, ler Carew, og sier han i utgangspunktet har tenkt å fortsette å være singel.

- Men det er jo vanskelig å planlegge noe der. Skjer det noe, så skjer det, sier Carew.