(Bergensavisen): – Alderen på publikum er yngre enn man skulle trodd, sier presseansvarlig i Bergen Live, Frida Rød.

77 år gamle Jeff Beck er en gitarlegende. Han har vunnet hele åtte Grammy-priser og omtales ofte som gitaristenes gitarist.

Likevel er det unektelig at «the special guest» Johnny Depp er den største stjernen av dem to.

Flest unge voksne

Søndag kveld spiller Beck og Depp på Plenen.

Etter at Depp saksøkte sin ekskone Amber Heard for æreskrenkelse, ble rettssaken mellom de to en massiv internasjonal mediebegivenhet. I Norge også. Depp vant rettssaken og la kort tid etterpå ut på turné med Jeff Beck.

– Hvordan tror du Depp har påvirket billettsalget?

– Dette er en mann folk har lest om i avisen hver dag i mange uker. Han har vært et emne, og da er det klart folk blir nysgjerrig, sier Frida Rød.

Det er ikke som musiker Depp først og fremst har markert seg. Men siste par månedene har han kanskje vært verdens mest omtalte mann. Da spiller det kanskje ikke så stor rolle hva som er anledningen. Folk vil bare se ham.

– Basert på hvem som har kjøpt billettene i vårt datasystem så er det flest folk i alderen 25 til 34 som kommer, sier Rød, men det kommer også en god del folk som er langt eldre, som antageligvis er større Beck-fans enn de unge voksne generelt.

Fans er ute og speider

– Vi er litt redd vi har bommet, men vi måtte prøve, sier en glad gjeng med fans som BA møter ved Bergen Børs hotell på Vågsallmenningen.

De har et sterkt håp om å møte skuespilleren og musikeren, og har lagt inn en ordentlig innsats for å høyne sjansene.

– Vi er blodfans av Johnny , så vi har sondert litt rundt og fikk vi en feeling på at han er her, sier Elsebeth Bergesen.

Vennegjengen, som består av kollegene Bergesen, Maren Johannessen og Eline Øverland Sætren, samt Krister Reigstad og Tomas Reigstad, har vært innom flere hoteller i sentrum for å se etter superstjernen.

– Vi var oppe i tiende etasje på Hotel Norge, og der var det veldig stille. Vi så bare en mann med noen glass.

Les også: Eksperter om eksparets Hollywood-fremtid: – Ingen i USA vil jobbe med dem

Deretter gikk ferden til Radisson-hotellet og videre til Bergen Børs, hvor de fikk en ordentlig «hunch».

– Han er jo interessert i norsk mat og norsk drikke, og Bare på Bergen Børs fikk jo Michelin-stjerne i 2020. Dessuten er det menn som har gått forbi her med Bergen Live-bånd på armene, så vi har en god følelse. Men vi lurer litt på hvorfor det er bare vi som er her, ler Johannessen.

Senere dukker det imidlertid opp mellom 15 og 20 personer som tilsynelatende er ute i samme ærend.

Gjengen BA prater med ser frem til å se stjernen på scenen. De har vært fans siden oppveksten.

– Vi vet at han er en fantastisk gitarist. Krister har spilt alle sangene for oss og vi gleder oss til konsert.

De innrømmer at det er Depp, og ikke Beck, som fører dem til sentrum denne våte søndags kvelden.

– Min mor sin mann har kjøpt Jeff Beck-billetter, og de lo litt av oss.

Oslo-konsertene fikk slakt

Det er solgt 3000 billetter til kveldens konsert. Plenen har kapasitet til å ta imot 8000 folk i publikum, men bare 4000 billetter ble lagt ut for salg. Bergen Live-sjefen Frank Nes sier salget gikk som forventet, ettersom det bare er rundt tre uker siden billettene ble lagt ut.

– Helt fint med tanke på kort salgstid, skriver han i en tekstmelding til BA.

Beck og Depps konsert i Kristiansand ble avlyst. I Oslo spilte de to konserter på Sentrum scene lørdag. Begge konsertene hadde 1750 billetter som maksgrense, og begge ble utsolgt.

Verken VG eller Dagbladet lot seg imponere over det de fikk se i hovedstaden. VGs anmelder ga konserten terningkast to, og Dagbladet kalte det hele for et «merkelig, merkelig opplegg». Det gjenstår å se om bergenserne blir fornøyde.