Gå til sidens hovedinnhold

Johnny Depp etter voldsanklagene og rettssakene: – Hollywood har boikottet meg

Skuespilleren takker fansen for at de fremdeles støtter ham.

«Pirates of the Caribbean»-skuespilleren Johnny Depp (58) letter på sløret om hvordan de siste årene, der skriveriene om ham har handlet om alt annet enn skuespillerprestasjonene hans, har påvirket karrieren hans.

Det gjør han i et intervju med The Sunday Times, der han hevder voldsanklagene fra ekskona og de mange rettssakene som fulgte har ført til at han har blitt boikottet av bransjen.

Les også: Voldsanklager og sex med prostituerte: Dette er noen av Hollywoods styggeste skilsmisser

Det er i forbindelse med den nye filmen «Minamata», som Depp spiller i, at han kommer inn på temaet.

– Noen filmer berører mennesker. Og denne påvirker de i Minamata og mennesker som har opplevd noe liknende. Hva som helst ... Som Hollywoods boikott av meg. En mann, en skuespiller, i en ubehagelig og rotete situasjon. Men du vet, jeg er på vei dit jeg må for å få ting frem i lyset, sier han.

Voldsanklager og rettssaker

Det har som nevnt vært mye skriverier rundt Depp, spesielt etter skilsmissen fra Amber Heard (35) i 2016.

Skuespillerne giftet seg i 2015, men året etter brast lykken. Da søkte Heard om både skilsmisse og midlertidig besøksforbud, og anklaget eksmannen for å ha vært voldelig.

Les også: Sexolog Iselin Guttormsen går ut mot liggeliste-hets: – Plutselig «slutshaming» på høyt nivå

Amber Heard hevdet blant annet at «Pirates of the Caribbean»-stjernen hadde kastet en mobiltelefon i ansiktet hennes under en svært høylytt krangel i alkoholrus, og bilder av en blå og forslått Heard var å se på forsider verden rundt.

Omsider kom de to til en enighet, før konflikten blusset opp igjen i 2019, etter at Heard året før hadde skrevet om egne opplevelser med vold i hjemmet i et essay publisert hos The Washington Post. Hun navnga aldri Depp, men han saksøkte likevel ekskona for ærekrenkelse som følge av alt hun skrev.

Depp gikk også til sak mot News Group Newspapers, som eier The Sun, for at avisen hadde omtalt ham som en «konemishandler». Denne saken tapte han – og anket uten hell, mens saken mot Heard fremdeles er under behandling.

Takker fansen for støtten

Men til tross for mye negativ omtale har Johnny Depp fremdeles en solid fanskare i ryggen, og i intervjuet med The Sunday Times gir han uttrykk for at han er takknemlig for støtten fra fansen – som han kaller sine «arbeidsgivere».

– De har alltid vært mine arbeidsgivere. De er alle våre arbeidsgivere, sier han og forklarer nærmere:

– De kjøper kinobilletter, reklameobjekter ... De har gjort filmstudioene rike, men studioene glemte dette for lenge siden. Det har ikke jeg. Jeg er stolt av disse menneskene. For de vil ha sannheten. De vil ha sannheten man ikke kan lese om i tradisjonelle medier som følger strømmen, sier han.

Les også: Kourtney Kardashian overrasker med ny sveis

Videre uttrykker han håp for fremtiden:

– Det er en lang vei, som noen ganger er kronglete. Noen ganger er den helt dustete. Men de (fansen, red. anm.) er med meg på denne reisen, og jeg kjemper for dem. Alltid, helt til slutten. Uansett hva som skjer, fastslår skuespilleren.