Johnny Depp (58) har i løpet av sin lange skuespillerkarriere fått mye oppmerksomhet og ros for rollene han har spilt.

Rollen hans som Captain Jack Sparrow i «Pirates of the Caribbean» er et av høydepunktene i karrieren hans. Filmen ble en stor suksess, og sørget for Depps første Oscar-nominasjon i 2004 for beste skuespiller, etterfulgt av en nominasjon for rollen som J.M. Barrie i «Finding Neverland» i 2005.

Les også: Johnny Depp vraket som Jack Sparrow i neste «Pirates of the Caribbean»

Nominasjonene stoppet imidlertid ikke der. Han ble nemlig nominert for tredje gang i 2008 for opptredenen som Sweeney Todd i Tim Burtons musikal, «Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street».

Depp vant imidlertid ikke en Oscar ved noen av disse anledningene. Han har heller ikke blitt nominert siden.

Fansen reagerer

Til tross for mye negativ omtale som følge av voldsanklagene fra ekskona Amber Heard (36), har Johnny Depp fremdeles en solid fanskare i ryggen som nå tar til sosiale medier og spekulerer i hvorfor Depp aldri har vunnet en Oscar for sine mange roller.

En bruker har blant annet kommentert:

«Han trenger ikke en Oscar, Oscar trenger han».

Videre i kommentarfeltet skriver en annen bruker:

«Dette er urettferdig, men at han ikke har fått en Oscar for Edward Scissorhands er en forbrytelse. Han spilte så bra, og denne filmen skremte en hel generasjon».


I kjølvannet av voldsanklagene fra ekskona og de mange rettssakene som fulgte hevder 58-åringen at det har ført til at han har blitt boikottet av bransjen. Om han noen gang får sjansen til å vinne en Oscar-pris gjenstår å se.

– Ren uflaks

Filmekspert og Amandaveteran Jørgen Søderberg Jansen forteller til Nettavisen at det er mest uflaks at Depp ikke har vunnet en Oscar ennå. Han legger nemlig ikke skjul på at 58-åringen har et stort talent som skuespiller.

– Han er en fantastisk skuespiller, men han har nok ikke hatt den typiske Oscar-rollen for å vinne prisen. I en vinnerfilm bør mye være bygget opp rundt hovedpersonen, og de inneholder ofte død, sykdom eller en funksjonsnedsettelse, sier Jørgen Søderberg Jansen, som har sittet i Amanda-juryen i flere år på rad.

Videre legger han til:

– Han er veldig flink, så det er jo litt underlig at han ikke har vunnet. Prisutdelinger er ikke rettferdige, men han hadde absolutt fortjent en pris.

Han mener derimot at det ikke er for sent for skuespilleren å vinne den anerkjente filmprisen, men legger ikke skjul på at den nåværende rettssaken kan påvirke den kommende skuespillerkarrieren.

– En stjerne må jo skinne i hovedrollen! Det er mulig det er ødeleggende for ham å få en god rolle senere.

Han legger til at løpet nødvendigvis ikke er kjørt for skuespilleren ennå, og har troen på at Depp kan stikke av med den anerkjente prisen en dag:

– Hollywood elsker jo et comeback. Man har jo sett tidligere at dersom mange nok mennesker står opp for en skuespiller i en kampanje, så kan det hjelpe, forteller Søderberg Jansen til Nettavisen.

Har ikke lyst til å vinne

Til tross for at «Pirates of the Caribbean»-skuespilleren har blitt nominert en rekke ganger uten å vinne, er det imidlertid ikke et stort tap for skuespilleren.

Under et intervju med Vanity Fair i 2015 påpekte Depp at han ikke er interessert i å vinne en Oscar, og at det er viktigere for ham å ta rollene han ønsker og liker.

– Jeg har ikke lyst til å vinne noen av de tingene der, noensinne, sa han.

Les også: Gråtkvalt Amber Heard i retten: – Han rev av meg undertøyet

Han la også til at for å vinne må man være i konkurranse med andre, og at han ikke er i konkurranse med noen.