Gå til sidens hovedinnhold

Jon Almaas gjør comeback i ny «71 grader nord»-satsning: – Må få rettet opp imaget mitt

Fire kjendispar skal konkurrere mot hverandre.

Våren 2022 kommer Discovery+ og TVNorges nye storsatsning, «71 grader nord – team», der åtte kjendiser skal kjempe seg på kryss og tvers i den norsk naturen – parvis.

De fire lagene konkurrerer mot hverandre på tid, og det laget som tåler mest, samarbeider best og kommer først til siste sjekkpunkt, vinner første sesong av «71 grader nord – team».

Les også: Disney-stjernen Christy Carlson Romano sløste bort millioner: – Brukte penger som et våpen

En av de åtte kjendisene som skal legge ut på tur, er Jon Almaas. Han vant «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis» i 2020, og var raskt ute med å takke ja til en ny utfordring.

– Jeg må rett og slett prøve å få rettet opp imaget mitt. Forrige gang ble jeg stemplet som irriterende «besserwisser», så nå skal jeg prøve å vise at jeg egentlig er ganske grei å ha med å gjøre. I tillegg var det å være med på «71 grader nord» noe av det mest oppkvikkende og ekstreme jeg har gjort, fra naturopplevelsene og lagfølelsen, til spenningen og adrenalinkickene, og det frister å få oppleve det en gang til, sier Almaas i en pressemelding fra kanalen.

Får hard konkurranse

Med seg på laget har Almaas komiker Adam Schjølberg. Også han har deltatt i kjendisversjonen av «71 grader nord».

– Han virker som en gladgutt, og jeg trives med utadvendte folk med humør, sier Almaas om lagkameraten og legger til:

– Også krysser jeg fingrene for at han ikke snorker.

Men selv om Almaas har et godt utgangspunkt for å vinne, legger han ikke skjul på at konkurransen blir tøff.

Almaas og Schjølberg skal nemlig konkurrere mot tvillingene Vita og Wanda Mashadi, Victoria Tolaas og Safari Shabani, og Thomas Alsgaard og Elisa Røtterud. Også Vita Mashadi og Thomas Alsgaard har deltatt i kjendisversjonen tidligere, og Alsgaard har i tillegg vunnet konkurransen.

Les også: Britneys far krever millionutbetaling

Victoria Tolaas imponerte på sin side i NRK-konkurransen «Norges Tøffeste» tidligere i år.

Jon Almaas har følgende å si om konkurrentene sine:

– Thomas og Elisa er turvante sprekinger, så de blir tøffe å hamle opp med. Victoria og Safari er også spreke og sterke, så der må jeg satse på at de gjør seg bort på nybegynnerfeil.

– Vita og Wanda er «outsidere». Ryktene går om at de har trent godt, men spørsmålet er om de kommer til å kaste bort en del tid på krangling. Ellers er jo min egen kropp en slags konkurrent. Jeg er jo ikke 25 år lenger, påpeker Jon Almaas.

– Vil teste en ny vri

Programdirektør i Discovery Networks Norge, Magnus Vatn, er spent på å teste ut en ny versjon av konseptet.

– Vi jobber kontinuerlig med å utvikle konsepter, både nye og eksisterende, og «71 grader nord» har vært en bærebjelke i vårt sendeskjema i årevis. Det er vi skikkelig stolte av, men nå har vi lyst til å teste en ny vri, sier han i pressemeldingen.

Les også: Jubeltall for «Robinson»-comeback

Totalt har TVNorge og Discovery+ laget 36 sesonger med TV innen «71 grader nord»-universet.

Først ut var vanlige «71 grader nord», som hadde premiere i 1999, før kanalen utvidet konseptet med en kjendisversjon. I tillegg har de hatt en sesong med «Camp 71», før de nå prøver seg på et helt nytt konsept i «71 grader nord – team».