Jon Almaas (53) og Erik Follestad (31) får til høsten sitt eget TV-program på discovery+ og TVNorge, skriver kanalen i en pressemelding.

Sammen skal de være byggeledere når et småbruk like utenfor Elverum skal totalrenoveres.

Almaas og Follestad ble gode venner da de begge deltok i «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis» i fjor, og nå skal de sette vennskapsforholdet på den ultimate prøven og gjennomføre en ekstrem oppussing sammen.

Les også: Dette bildet får nettet til å klikke: Slik svarer motehuset på kritikken

– Å renovere et småbruk helt fra bunnen av kan kanskje virke som en uoverkommelig jobb for oss to, men min erfaring er at når noe ser ut som en veldig stor jobb, så er det egentlig ikke så ille når du brekker det ned til enkeltoppgaver og bare får ting gjort. Jeg er absolutt ikke sikker på at vi får til dette, men det blir sikkert lærerikt, sier Almaas i pressemeldingen fra kanalen.

Skal renovere småbruk

Over ti uker skal TV-duoen få i stand et småbruk eid av trebarnsfamilien Bjørnstad på Elverum. De har selv investert i boligdrømmen, men stedet de har kjøpt er foreløpig ubeboelig.

Med Follestads bakgrunn som tømrer og Almaas' sans for praktisk kunnskap, pirk og nøyaktighet, skal de gyve løs på den lille gården.

Almaas er svært positiv til prosjektet, mens Follestad er noe mer skeptisk til arbeidsmengden.

Les også: Derfor ga prinsesse Märtha Louise fra seg apanasjen: – Jeg var ved en korsvei

– Jeg har vært med på å bygge et hus fra start til slutt før, så jeg vet hvor mye det krever. Jeg ser for meg at Jon kan bruke en hel dag på et beslag på et vindu mens han går rundt og prater med seg selv. At vi kommer til å møte på en del utfordringer her, det er det ingen tvil om, men heldigvis får vi hjelp fra dyktige fagfolk, så jeg har tro på at vi skal komme i mål til slutt, sier Follestad.

– Erik har lett for å bli passiv og gå rundt med henda i lomma, men jeg ser at han glimter til når han får tommestokken i hånda. Da begynner han å peke, dirigere og slå på ting, så dette blir bra, sier Almaas.

– Svært underholdende

Programdirektør i Discovery Norge, Magnus Vatn, gleder seg til å se hva de to TV-profilene får til.

Les også: Den ukrainske modellen hevder hun ble tvunget ut på balkongen: – Truet oss med å ikke få betalt

– Det kan ikke bli annet enn svært underholdene når den lett hissige Follestad og den svært nøye Almaas skal samarbeide om dette voldsomme renoveringsprosjektet, sier han og legger til:

– De skal ha for at de går all in, og faktisk mer eller mindre bosetter seg i campingvogn på tunet på småbruket i de ti ukene de holder på. Dette kommer de ikke til å gjøre halvveis, verken håndverksmessig eller på underholdningsnivå, det er jeg helt sikkert på.

«Folle og Almaas bygger hus» kommer på discovery+ og TVNorge denne høsten.