Jordan (31) tok DNA-test - arvet gods og rikdom fra avdød far

Jobbet som pleiehjelper - nå har han sluttet i jobben og bor i et herskapshus.

22.05.19 12:52

Det høres kanskje ut som et filmmanus. En mann tar en DNA-test, og finner ut at faren er en rik mann som han får arve gods og gull fra.

Slik var det for den 31 år gamle briten Jordan Adlard Rogers fra Cornwall. Likevel er historien dessverre ikke så harmonisk som den kan virke ved første øyekast.

Rike på aksjer og land

Faren var den velstående briten Charles Rogers, sønn av en løytnantkommandør i forsvaret og broren til en pilot i det kongelige luftforsvaret. Han har bygd opp formuen på blant annet aksjeinvesteringer og utleie av de frodige landeområdene til matproduksjon.

Saken går sin seiersgang i britiske medier, og blant annet BBC og DailyMail omtaler den smått utrolige historien.

Sønnen har delt et bilde av sin far på Facebook - likheten er slående:

Døde alene i bilen

Ifølge sønnen, strevde faren med å møte forventningene fra omgivelsene, som sørget for et utstrakt rusmisbruk.

Det var også det som skulle bli hans skjebne. Charles Rogers døde i 2018 som følge av en overdose heroin. Den rike godseieren ble funnet bare uker etter moren sovnet inn, alene i bilen sin.

Selv om sønnen mange ganger har prøvd å få satt opp en DNA-test, var det først etter farens død at han fikk gjort det. Den viste at han arvet et gods og seks millioner kvadratmeter med landområde.

Protester fra slekta

Kampen skal ikke ha vært lett for sønnen. Flere ganger mens faren var i live, forsøkte han å få til testen. Faren nektet og ba ham ved én anledning å snakke med hans advokat. Det var til slutt slik saken skulle løse seg.

– Jeg skrev ett siste brev og la med et DNA-testkit. Det var da Philip (advokaten, journ.anm) kontaktet meg og fortalte at Charles var død, sier han til lokalavisen Cornwall Live.

Det var først da de fikk gjennomført DNA-testen som bekreftet Jordans mistanke. Mannen som var prikk lik ham, var hans far.

Det foreløp ikke bli helt uten protester fra Charles' øvrige familie og slektninger, men i dag er 31-åringen enearving til Charles' formue.

– Jeg har vært på det punktet hvor jeg har bekymret meg for den neste regningen som ville komme og jeg har hatt en tøff start i livet, men nå er jeg her og jeg vil hjelpe folk. Jeg skal ikke glemme hvor jeg kommer fra, forteller Jordan til samme kilde.

Nå planlegger han blant annet veldedighets-hagefester på den historiske eiendommen, for å gi tilbake til de mindre heldige.

Får leie gods i 1.000 år

Den mektige Penrose-eiendommen ligger i den sydelige delen av England, og ble skjenket National Trust (fortidsminneforeningen) av familien Rogers i 1974. Det gjorde de i bytte mot å få bo der i 1.000 år fremover.

Gården skal ha en verdi på 50 millioner pund, over en halv milliard etter norsk kurs.

Det er det nå Jordan som får nyte godt av., sammen med kona Katie (30) og deres nyfødte sønn Joshua.

Noe av det første den treningsglade 31-åringen har gjort, har vært å lage et eget hjemmegym der familiens tennisbane pleide å være.

Han deler også bilder fra det nyrike livet på sin åpne Facebook-side.

Selv om han tidligere har jobbet som pleiearbeider, er han nå sikret økonomisk for resten av livet og trenger aldri jobbe mer. Om sitt nyrike live sier han dog at han lett ville byttet det bort for å få lære å kjenne sin far.

– Folk sier jeg er heldig, men jeg ville byttet bort alt mot å kunne gå tilbake i tid slik at Charles ville få vite at jeg var hans sønn. Kanskje da ville han tatt en annen vei, uttalte sønnen til lokalavisen Cornwall Live.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.