NYDALEN (Nettavisen): Lørdag kveld var det duket for sesongens siste sending av årets «Skal vi danse». På parketten i Nydalen lørdag var treningsbloggeren Jørgine Massa Vasstrand (30) og den tidligere svømmeren Aleksander Hetland (36) klare til å kjempe om den store pokalen og vinneren av «Skal vi danse» 2019.

Den som til slutt trakk det lengste strådet, etter stemmerekord fra seerne, var Aleksander Hetland.

Til Jørgine Vasstrands store skuffelse, forlot hun parketten uten å snakke med pressen.

På vei inn i dansestudioet før den store finalen, kunne Vasstrands ektemann, Morten Sundli, fortelle at han det ikke bare var henne som var nervøs før den store finalen.

– Nå er jeg nervøs, selvfølgelig, men jeg har også troa. Hun kan vinne hele greia, sa han stolt til Nettavisen.

I salen i dag satt de nærmeste vennene og familiemedlemmene til Vasstrand og ektemannen for å heie. De alle hadde troen på at dette kunne bli en gullkveld.

- Hun gikk ikke inn i dette her hvis det ikke var en sjanse for å vinne, fortalte Sundli.

Slik danset Aleksander Hetland og Jørgine Massa Vasstrand:

Til den store finalen kom også tidligere deltakere av «Skal vi danse» for å heie frem Vasstrand og Hetland. Først ut på parketten, etter de tidligere deltakernes gjesteopptreden, var Vasstrand og dansepartneren Jørgen Nilsen.

Med sin sexy rumba til sangen Shallow fra filmen «A star is born» imponerte hun dommerne nok en gang. Denne dansen danset Vasstrand og Nilsen i program tre.

- Jeg føler dette er min og Jørgen sin dans, uttalteVasstrand etter dansen.

Ifølge dansedommer Trine Dehli Cleve har Vasstrand utviklet seg enda mer siden sist hun fikk toppscore og fire tiere i program tre.

– Det er måten du bruker kroppen på, og styrken du har, det er så rått å se på. Takk for at dere tok den, for å si det sånn. Når du stoppet her sånn.. rumpa di var rett ved siden her sånn, så jeg håper bare… jeg håper ikke det kommer på skjermen, var det jeg tenkte på nå. For en åpning på kvelden!, sa dansedommer Egor Filipenko.

- Du har gått fra å drive med akrobatikk og turn til å begynne å levere dans med en god historie, sa dansedommer Tore Petterson.

Totalt fikk Jørgine Massa Vasstrand og Jørgen Nilsen 40 poeng etter sin første dans.

Aleksander Hetlands tur: - Du rocker dansegulvet

Etter Vasstrands hete rumba var det Aleksander Hetland og dansepartneren Nadya Khamitskaya sin tur til å danse favorittdansen gjennom hele sesongen: Nemlig Baywatch-dansen.

- Herregud så gøy. Det er feelgood. Jeg bestemte meg for å bare nyte dette. Og det var digg, sa Hetland etter sin første finaledans.

- Det var helt nydelig å se på, svarte Egor Filipenko.

- Du rocker på gulvet, la han til.

Dansedommer Merete Lingjærde var like imponert:

- Da du gjorde dette sist irriterte jeg med over stive hofter, men nå er de like fantastiske som resten av kroppen. Du kan jo begynne en karriere innen synkronsvømming for eksempel, sa hun imponert.

36 poeng fikk Hetland sist han dansen Baywatch-dansen. Denne gang fikk han toppscore, og 40 poeng fra dommerne.

2. runde

Etter en intensiv start på årets finale i «Skal vi danse» var det ingen kjære mor for finalistene. Ut på parketten for sin andre dans var Vasstrand og Nilsen. Til sangen «Look What You Made Me Do» av Taylor Swift forsøkte de å imponere dommerne igjen med en forrykende tango.

- Du er ikke akkurat en pusekatt, men den tangoen kler deg godt. Du er sylskarp og direkte i bevegelsene. Du har gjort en utrolig bra utvikling, uttalte Lingjærde imponert.

- Dette var kraftfullt, sa Tore Petterson.

Sist Vasstrand og Nilsen danset tango fikk de 27 poeng. Denne gang imponerte de dommerne villt med utviklingen, og nok en gang fikk de toppscore fra dommerne.

- Det er nesten irriterende å se på, sa Filipenko og tar av seg hatten.

Totalt fikk Jørgine Massa Vasstrand og Jørgen Nilsen 40 poeng for tangoen fra dommerne.

Velger sikkert i finalen

Neste dans for Aleksander Hetland var en paso doble til sangen Natural av Imagine Dragons. Ifølge Hetland er paso doble den dansesjangeren han mestrer best, og valgte derfor denne som sin andre dans i finalen.

Men selv om Hetland var sikker i valget av dansesjanger, var han fortsatt spent på om han klarte å overbevise dommerne.

Det klarte han imidlertid med god margin, ifølge dansedommer Tore Petterson, til tross for at det nesten gikk galt i sitt siste løft i dansen.

- Det er så fett å se på, jeg elsket dette, sa han.

- Etter at du danset paso til Nøtterknekkeren, tenker man at det ikke går an å toppe det. Men det klarte du, sa Trine Dehli Cleve.

Også Egor Filipenko var imponert, spesielt over linjene han leverer med dansen.

Også denne gang karret Aleksander Hetland og Nadya Khamitskaya toppscore fra dommerne og 40 poeng med sin andre dans.

Dermed stod det foreløpig likt mellom Aleksander Hetland og Jørgine Massa Vasstrand inn mot kveldens aller siste dans i «Skal vi danse»-finalen.

Den aller siste dansen

For aller siste gang var det Jørgine Massa Vasstrand og Jørgen Nilsen som skulle imponere både seere og dommere.

Til sangen Hey Pachuco av Royal Crown Revue ønsket Vasstrand å smitte dansegladen til alle seerne med sin gøyale showdans.

Med god hjelp av en flokk av tidligere «Skal vi danse»-proffdansere fikk Vasstrand og Nilsen stående applaus blant publikum.

- Først vil jeg si at jeg er så stolt over det du har gjort i «Skal vi danse», sa en gråtkvalt Trine Dehli Cleve.

- Jeg bare følger på. For en sesong du har hatt. Jeg vil bare takke deg for det, uttalte Egor Filipenko.

- Du er et maskineri av en dame, la han til.

Tilsammen fikk Vasstrand og Nilsen 40 poeng av totalt 40 poeng av dommerne.

Følsesladd avslutning

Årets aller siste dans fikk Aleksander Hetland og Nadya Khamitskaya æren av å fullføre.

Til sangen Without Me av Halsey ville Hetland oppsummere hele sin reise i «Skal vi danse» med sin showdans.

Og heller ikke det kom uten tårer fra blant andre deltakere, seere og dommere.

– Jeg må si at jeg har hatt en sinnsyk forventning. Du lager sykt vanskelige koreografier Jørgen, det er nesten irriterende å se på, det er tre måneder dere har gjort dette her, det skal ikke gå an å være så god. Jeg tar av meg hatten, sa Merete Lingjærde og gir en tier til danseparet.

– Jeg har jo visst hvem du har vært en stund og jeg har alltid synes du har vært litt søt da, men jeg har aldri sett på deg som grasiøs. Dette beviser at om man vil nok kan man få til alt. Dette var det vakreste jeg har sett i hele mitt liv, uttalte Tore Petterson.

Etter dommernes poeng stod det helt likt mellom Jørgine Massa Vasstrand og Aleksander Hetland med totalt 120 poeng hver før seerne skulle avgjøre det hele. Dette har aldri før skjedd i «Skal vi danse»-historien.