At influensere håver inn penger på stort og smått, er ingen hemmelighet. Da skattelistene kom på omtrent samme tid i fjor kunne samtlige av Norges største influensere se tilbake på et godt år.

Den gang var det treningsprofilen Jørgine Massa Vasstrand (32) som håvet inn betraktelig mer enn resten av landets største influensere og bloggere.

Les også: Dette tjener Norges største TV-profiler

Til tross for nok et år bak oss med pandemi, ser det fortsatt ikke ut til at landets influensere lider noen nød – og igjen er det Vasstrand, bedre kjent som «Funkygine», som kommer best ut av det.

Håver inn millioner

Vasstrand har holdt en svært stabil inntekt det siste året. Med en økning på rundt 60.000 kroner fra i fjor, håvet 32-åringen inn totalt 4.270.158 kroner i 2020.

Les også: Dette tjener nyhetsankrene i TV 2 og NRK: En skiller seg ut

At det går bra i «Funkygine»-butikken er derimot ikke veldig overraskende. I tillegg til å gjøre stor suksess med sin egen realityserie, «Funkyfam» på TV 2, gjorde Vasstrand også business ut av lockdown-perioden i 2020.

Med stengte treningssenter over hele landet, møtte Vasstrand hjemmetreningsbehovet med alt fra digitale treningstreff til treningsbøker. Vasstrand gjør også stor suksess med eget brød, og lanserte sitt eget klesmerke i sin egen nettbutikk.

Les: Regjeringens søkkrike Ap-duo: Gode for 111,9 millioner

Jørgine Massa Vasstrand har foreløpig ikke besvart Nettavisens henvendelser.

Kraftig nedgang

Heller ikke influenserne Sophie Elise Isachsen (26) og Isabel Raad (27) kan se tilbake på 2020 som et dårlig år – men på langt nær sitt beste.

Se hele listen over influensernes inntekt nederst i saken!

Ifølge tallene fra skattelistene har Raad hatt et inntektsfall på over en halv million kroner fra i fjor. I 2019 håvet 26-åringen inn 3.049.835 kroner, nesten 700.000 kroner mer enn 2020.

I fjor stod Raad gjennom en langvarig kritikkstorm, etter at hun gjentatte ganger trosset smittevernsrådene om utenlandsreiser under lockdown-perioden for å besøke kjæresten.

Flere mente at handlingene og kritikkstormen mot 27-åringen ville sverte Raad som merkevare. Om det er årsaken til nedfallet er ikke kjent. Det som i hvert fall er sikkert er at den populære influenseren er langt fra å lide noen nød. På Instagram får følgerne daglig et innblikk i den svært så luksuriøse hverdagen:

Isachsen har på sin side hatt en kraftig inntektsnedgang på over 1,5 millioner kroner, samtidig som formuen har stupt fra 6,23 millioner kroner i 2019 til 2,83 millioner kroner i 2020.

2019 var imidlertid et kjempeår for influenseren, da formuen og inntekten hennes var rekordhøy.

– Selskapet mitt hadde bedre omsetning i 2020 enn 2019, så det handler om hva jeg velger å ta ut i lønn til meg selv, uttalte Sophie Elise til Nettavisen i forbindelse med en tidligere sak om inntektstapet, og viste til selskapet Sophie Elise AS.

Også faren hennes, Jan Olav Isachsen, som er økonomiansvarlig i Sophie Elise AS, bekreftet at inntektsfallet handler om hvor mye hun har tatt ut i utbytte fra selskapet sitt.

Les også: Kjell Inge (63) marginalt foran Gustav (28): Nå er han Norges rikeste

Når det gjelder formuenedgangen, var forklaringen en annen.

– Det handler om selskapsstrukturen hun har, hvor hun har pengene plassert. Strukturen var annerledes i 2019 enn i 2020. Personlig formue handler også om eiendom, og i 2019 eide hun to leiligheter, uttalte Isachsen til Nettavisen.

Utmerker seg betraktelig

To som derimot overrasker i år er mat-influenser Emilie «Voe» Nereng (26) og livsstil-influenser Sara Emilie Tandberg (29).

I 2019 gjorde Nereng mediecomeback som deltaker i «Skal vi danse» og spaltist i magasinet Elle, to år etter at hun avsluttet det som var Norges første og suksessrike blogg, som hun startet i en alder av 15 år.

Det siste året har Nereng virkelig kommet tilbake til influensertilværelsen og dyrket sin interesse for mat. I tillegg til et eget program på Matkanalen har Nereng også gjort suksess med podkasten «Foodies» og Instagram-kontoen «Emilienutrition». I 2020 ga hun også ut boken «Sunt og digg» som ble revet ut av bokhyllene på kort tid.

Det harde arbeidet ser imidlertid ut til å betale for seg. Fra en inntekt på 92.000 kroner i 2019, til svimlende 1,4 millioner i 2020, har matinfluenseren hatt en enorm vekst.

Les mer: Hovlands golfsuksess vises på kontoen - god for nært 30 millioner kroner

For ordens skyld har Emilie Nereng byttet navn i skatteregisteret siden 2019. I 2019 var hun oppført som Emilie Marie Nereng. I 2020 er hun oppført som Emilie Voe Nereng.

Sara Emilie Tanberg (29) utmerker seg også i skattelistene blant Norges største influensere. Til tross for at 29-åringen vant en Vixen-pris for 2020 i høst, har livsstil-influenseren likevel gått under radaren for folk flest.

Den hittil nokså «ukjente» influenseren har derimot en svært så trofast følgerskare, som etter skattelistene å dømme holder merkevaren hennes oppe. I 2020 hadde Tanberg en inntekt på 1,4 millioner kroner, mens hele Norges Caroline Berg Eriksen (34) er oppført med en inntekt på litt over 263.000 kroner til sammenlikning.

Over nyttår blir Tanberg også å se i TV 2-suksessen «Bloggerne».

Se hele oversikten! Dette tjente Norges største influensere i 2020: