Torsdag hadde det mye omtalte datingprogrammet «Naked Attraction» premiere på streamingnettstedet Discovery+.

Datingprogrammet som har vært en seersuksess både i Storbritannia, Danmark og Finland, ser ut til å ha vekket interessen hos nordmenn også.

Ifølge tall fra Discovery + var det 74.000 som fikk med seg den første episoden.

Les også: Anmeldelse av «Naked Attraction Norge»: - Dette kommer til å bli vårens store snakkis.

– «Naked Attraction Norge» har fått en pangstart på Discovery+, der 74.000 så første episode i løpet av gårsdagen. Dette er svært oppløftende tall for et helt nytt program, og det er bare «Ex on the Beach» som har strømmet bedre på premieredagen, skriver mediesjef i Discovery, Hanne McBride, i en e-post til Nettavisen.

Her kan du se klipp fra «Naked Attraction Norge». Obs: Første del er sensurert, deretter følger den usensurerte versjonen.

Forventer økning

I motsetning til liknende TV-programmer er «Naked Attraction» kun tilgjengelig for abonnementer av strømmetjenesten. Programmet sendes heller ikke på lineær TV – noe som gjør responsen på programmet er unikt, ifølge ekspertene.

– Dette er nok tall Discovery er svært godt fornøyd med. Så vidt jeg vet har programmet ligget ute et døgns tid, og er kun tilgjengelig på strømmetjenesten Discovery+, sier medieekspert og analytiker Maria Massaiu i Mediacom, til Nettavisen.

Hun tror at tallene vil fortsette å øke i løpet av helgen.

– Programmet har fått mye omtale, og det er vel av en slik natur at det vekker mye av nysgjerrigheten hos mange. Det er helt sikkert flere som vil se programmet i løpet av helgen. Det vil så gjenstå å se om seerne finner programmet så godt at de vil fortsette med det. Det svaret får vi først om et par uker, fortsetter hun.

Hanne McBride i Discovery er overbevist om programmet vil trekke flere seere de neste dagene.

– Vi forventer at disse tallene vil legge kraftig på seg i løpet av tiden fremover. All honnør til Tuva Fellman som gjør en suveren programlederjobb og selvsagt til de fantastiske deltakerne som gir virkelig mening til det å by på seg selv, skriver McBride.

Vil normalisere kroppen

I februar ble det kjent at det var radioprofil og sexolog Tuva Fellman som skulle lede programmet.

I programmet skal en deltaker velge seg en date blant fem ulike kandidater – som alle er skjult bak hver sin glassvegg. Litt etter litt kommer kroppene deres til syne, helt nakne. Deltakeren eliminerer en og en kandidat, før det til slutt står igjen én heldig utvalgt.

Fellman sin jobb er å hjelpe til med utvelgelsen og samtidig bistå med nyttig og fascinerende kunnskap underveis.

– Utallige ganger har jeg sittet i garderoben i svømmehallen og egentlig hatt lyst til å bli der. Det er så spennende å se på vanlige, nakne kropper. Ikke bare fordi de kanskje er flotte å se på, men fordi alle er så forskjellige. Visste du for eksempel at hos 56 prosent av alle kvinner henger de indre kjønnsleppene ut av de ytre? Det er det sjelden internett viser deg, men det skal du få se i «Naked Attraction Norge», uttalte Fellman i pressemeldingen den gang.

Fellman har i en årrekke gitt norsk ungdom råd om kropp og sex i P3s «Juntafil», og vant blant annet Skamløsprisen i 2019. Gjennom «Naked Attraction» vil hun igjen slå et slag for den vanlige, nakne kroppen.

– Jeg synes vi ser altfor lite av ekte, vanlige, nakne kropper. Selv jeg, som utdanna sexolog, kan skvette litt når jeg plutselig ser noen nakne. Vi er så vant til pornokropper og glossy, retusjerte bilder med filterbruk at vi nesten synes en vanlig kropp og et vanlig ansikt er rart, uttalte hun.