Den nye sesongen av «Robinsonekspedisjonen», den første på fem år, hadde premiere mandag kveld og ble svært godt mottatt av seerne.

På det meste var det 170.000 seere som så på programmet, med 146.000 seere i snitt.

Les mer her: «Robinsonekspedisjonen» er tilbake etter fem år: Dette er de nye deltakerne

Det gjorde programmet til det mest sette egenproduksjonen til Viasat så langt i år, før opptaksseing. TV3 var dermed største kommersielle kanal blant voksne mellom 25 og 59 år i prime-time, mellom klokken 20.30 og 22.30, mandag.

Programmet var i tillegg det mest sette på Viaplay Norge i går.

– Det er gledelig at seerne setter pris på programmet vi har laget og at såpass mange har gledet seg over at «Robinsonekspedisjonen» er tilbake på skjermen. Vi er godt fornøyd med programmene og kan røpe at seerne har mye å glede seg til videre utover i sesongen, sier programdirektør Christian Meinseth i Nent til Nettavisen.

«Robinsonekspedisjonen» ble første gang sendt på TV i 1999, men har hatt en pause siden 2016.

Les også: I fire uker var en million seere utestengt: Nå snakker sjefen ut om TV-bråket

Konseptet er det samme som tidligere sesonger, der 18 deltakere skal kjempe seg til topps i konkurransen gjennom beinharde konkurranser, med lite mat og på tvers av lag og allianser, og det hele utspiller seg på en øde strand i Karibia.

Det var Nils Olav Oftebro (76) som ledet den første sesongen, før Christer Falck (51) tok over som programleder i årene etter.

I 2021-sesongen er Christer Falck byttet ut med skuespiller og treningsprofil Silje Torp (46).