I Nettavisens julespalte forteller kjente, norske personer om sine planer for julen, om hvordan de har opplevd året som har gått og om ønsker for det nye. Fra oss til deg – GOD JUL!

Tidligere kombinertløper Magnus Moan (38) havnet på andreplass under årets «Skal vi danse», og nå deler han sine juleplaner.

Hvordan og med hvem skal du feire jul i år?
– Vanligvis har vi en tradisjon om å være i Nidarosdomen og ser på guttekoret på julaften, men det dropper vi i år. Det blir heller å være hjemme med familien i trygge omgivelser i disse koronatider. Det blir en aktiv dag utendørs, vi lager noe god mat, og venter på den berømte nissen.

Hva er ditt beste og verste juleminne?
– Jeg har egentlig bare gode minner fra julen. Det jeg husker best fra julen i barndommen var da jeg våknet opp på julaften. Da hang det en julestrømpe på sengekanten som jeg tok med meg foran TV-en og så på «Donald Duck og vennene hans» og de gode gamle Disney-filmene. Også var vi en stor gjeng på tunet jeg vokste opp på som var ute og lekte i snøen og løpte av seg litt energi.

Les også: Seerne avgjorde det hele: – Ikke bittert

– Da jeg fortsatt var aktiv hadde jeg familien min på besøk i Italia en jul, og på vei ned ble min yngste sønn skikkelig forkjøla. Den settingen var ikke den beste med tanke på at jeg var på treningssamling og forberedte meg til en viktig konkurranse, så jeg måtte holde avstand til familien. Det ble en amputert julefeiring, men vi hadde det veldig fint uansett.

Nyttårsaften, hvordan blir feiringen?
– Det blir på hytta til mine foreldre i Stugudalen. Det er veldig behagelig å komme seg litt vekk fra mas og kjas, og deilig å være oppe på fjellet i fine vinterlandskap. Det har begynt å bli en liten tradisjon som vi har, og det passer veldig bra å gjøre til jul i år. Vi satser på at det blir like fint som de andre gangene.

Hvis du skal beskrive 2021 i én setning?
– Et spennende og utfordrende år.

Les også: Magnus Moan blir TV-ekspert for NENT

Ditt største ønske for 2022?
– Å komme tilbake til en tilnærmet normal hverdag og levestandard for samtlige. Og kanskje kan det bli mulighetens år?

Les også: Kommer med avsløringer om skrekkhendelsen: – Vi fikk ikke vite noe

Hva er dine planer for det neste året?
– Jeg sitter fortsatt å venter på telefonen til å være med på «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis». Men jeg har gått inn i en ny rolle i JKS hvor jeg sitter som salgssjef, som er en spennende utfordring. Planene mine er å bygge videre på den reisen, skape relasjoner, treffe flere spennende folk og leve i nuet.

Her er flere svar i Nettavisens julespalte:

Hanne Krogh minnes dramatisk julekonsert: – Begynte å fossblø fra halsen

Silje Sandmæl røper unik nyttårstradisjon

Finn Schjøll fikk en lærepenge i julen: –Sånt skal man ikke gjøre

Lene Alexandra Øien bryter med tradisjonell julefeiring: – Glad vi ikke har et stramt skjema

Michael Andreassens jul: Én ting hindret han i å feire jul med forloveden