I en ny episode av programmet «HAIK» på NRK med Christine Dancke (37), er det Julie Bergan (27) som er gjest.

På bilturen snakker de to om både livet som artist og den enorme fanskaren, men Bergan åpner seg også før første gang om en traumatisk hendelse som skjedde for om lag fem år siden.

Les også: Linnéa Myhre og Emil Gukild overrasket på rød løper: – Vi bor sammen

Åpenhjertig til programleder Christine Dancke forteller Bergan om et møte med en ikke navngitt utenlandsk artist hun sent vil glemme. Helt i starten av karrieren var hun og en venninne på en konsert med den ikke navngitte artisten, der de senere ble invitert på en fest på hotell med vedkommende.

Der tok hun en drink, før alt ble svart. Til Dancke forteller Bergan at hun og venninnen våknet flere timer senere avkledd i en seng mellom den utenlandske artisten og en av hans kompiser.

– Vi var nakne begge to. Jeg var kledd av på underkroppen, hun var helt naken i midten av han og en kompis. Vi hadde ingen anelse om hva som har skjedd, forteller Bergan.

Det var NRK som først omtalte saken.

Les også: Whitney Port fryktet ny graviditet: Nå har hun mistet sitt ufødte barn

Angrer på at hun ikke gjorde noe

Bergan sier at hun og venninnen ikke helt forsto hva som hadde skjedd med dem, før de ringte foreldrene sine og ble tatt med til voldtektsmottaket.

Der fikk de to jentene snakke med psykolog og advokat, om de ønsket å gjøre noe med hendelsen, men Bergan forteller at de aldri valgte å anmeldte.

– Jeg har vært sint i ettertid for at jeg ikke gjorde noe mer, at jeg ikke turte det, sier Bergan.

Bergan er åpen om at det var en type usikkerhet over hva som egentlig hadde skjedd og skam som gjorde at hun ikke valgte å gjøre noe den gang da. Hun var redd for at det kom til å bli stilt spørsmål ved det, fordi hun i utgangspunktet valgte å ta en drink.

– Det er det som er litt skummelt. Man kan ha en følelse av hva som har skjedd eller ikke. Har noen tatt bilder? Bare det å bli kledd av føles som et helt forferdelig overtramp, sier hun.

Nettavisen har vært i kontakt med Julie Bergan sin manager som sier at Bergan ikke ønsker å kommentere saken noe ytterligere.

- Det er aldri din skyld

Selv om Bergan er åpen om at hun angrer på at hun ikke gjorde noe mer, og at det har påvirket henne i etterkant av hendelsen som skjedde tidlig i 20-årene, har hun en klar oppfordring til andre som har opplevd noe liknende.

– Gjør noe med det. Jeg skjønner at det er lettere sagt enn gjort, jeg gjorde det ikke selv, sier hun og legger til:

– Men jeg skal i hvert fall minne de på at de ikke skal føle skam, dum eller legge skylden over på seg selv, for det er aldri din skyld. Aldri.

Les også: Elle Fanning så søsterens fødselsvideo i research for rolle: – Har brent seg fast i minnet!