Italia er årets vinner av Eurovision Song Contest foran Sveits og Frankrike. Norge og TIX endte på en 18. plass.

Selv om TIX og «Fallen Angel» fikk en opptur på oddsen etter å ha fremført låten i finalerunden, gikk det altså ikke helt veien. Da de 39 fagjuryene delte ut sine poeng, hadde Norge en nedtur og fikk 15 poeng av kun fem land.

Les også: TIX kom med klar melding til Europa under Eurovision-opptredenen

Nederst lå imidlertid Storbritannia, som ikke fikk noen poeng fra fagjuryen.

Sveits endte på topp før folkestemmene kom, med 267 poeng fra fagjuryen, og med Frankrike hakk i hæl.

Jurystemmene var imidlertid kun halvparten av stemmene som skal deles ut, og folkestemmene kunne endre alt. Slik ble det derimot ikke for Norges del.

18. plass av 26

Fra folket fikk TIX 60 poeng, og «Fallen Angel» endte dermed opp med totalt 75 poeng og en 18. plass i konkurransen. Sverige endte på sin side opp med 109 poeng og en 14. plass.

Storbritannia kan imidlertid sies å ha hatt kveldens største nedtur, da de verken fikk poeng fra juryen eller folket. De endte opp på sisteplass totalt.

Heller ikke Tyskland, Spania eller Nederland fikk noen poeng fra folket.

Fornøyd etter opptredenen

NRK tok en prat med Andreas Haukeland etter at resultatet ble kjent, men grunnet mye støy ble det vanskelig å få noe som helst fra Rotterdam. En ting var i alle fall sikkert: TIX var ikke skuffet.

Norge og TIX opptrådte som nummer 22 i finalen, og «Fallen Angel»-stjernen ga en beskjed til Europa da han hadde fullført låten sin på scenen. Se hva han hadde å si i videoen:

Nå sitter TIX og resten av den norske delegasjonen i green room, der de avventer resultatene. Det er en tydelig fornøyd TIX som nå er ferdig med sin trolig største opptreden hittil:

– Det låt akkurat som det skulle, og det er ingen ting jeg føler jeg skulle gjort annerledes, sier han i en uttalelse via NRK.

– Nå skal jeg gjøre det jeg kan best, bære hele festen i green room, legger han til.

Klatret på oddsen

Før lørdagens livesending lå Norge på en 14. plass på oddsen, men etter at alle hadde stått på scenen klatret han.

Før poengene ble delt ut lå TIX og «Fallen Angel» på en ellevte plass, ifølge Eurovisionworld. Øverst på listen tronet forhåndsfavorittene Italia, Frankrike og Malta.

Sverige, som for øvrig har måttet tåle mye kritikk i sosiale medier og ulike Eurovision-forumer den siste tiden, lå på niendeplass.