Allerede som 13-åring gikk den kommende superstjernen Justin Bieber (27) fra å være en helt vanlig gutt som sang i YouTube-videoer, til å bli superstjerne da han ble oppdaget av talentjeger Scooter Braun (39).

Unggutten ble raskt populær og et ungpike-idol verden over. I årevis reiste han verden rundt for å opptre på de største scenene, og både i utlandet og her til lands ble det mildt sagt kaos da han var på besøk.

Les også: Hailey Bieber valgte design fra norske Karoline: – Betyr mer enn jeg kan forklare

På kort tid hadde Bieber oppnådd nærmest alt det var mulig å oppnå som artist og hadde en fanskare som ikke kunne sammenliknes med noe tidligere.

I likhet med andre som havner i rampelyset tidlig, fulgte ikke bare fansen og gode omtaler etter stjernen. Også skandalene fulgte ham i årenes løp. Alt fra en rekke arrestasjoner, slåsskamper og narkotikarykter preget bildet rundt Bieber allerede fra en tidlig alder.

Etter å ha gitt ut tre album, to dokumentarer, vunnet en drøss med priser og vært på tre verdensturneer sa det stopp, og i 2016 ble det stille fra stjernen. Han avbrøt en pågående verdensturné og trakk seg tilbake fra rampelyset så langt det lot seg gjøre.

Tenårene var preget av psykiske lidelser

Lenge var det helt stille fra Justin Bieber, og selv om fansen ba på sine knær om at Bieber skulle slippe ny musikk og komme tilbake til scenen igjen, forble det stille fra idolet.

«Hele» verden trodde at Bieber hadde levd drømmelivet, men i ettertid viser det seg at han slet med både fysisk og psykisk sykdom.

Les også: Lily Collins avslører «hemmelig» bryllup: - Elsker deg

Tidlig i 2020 fortalte Bieber at han hadde flåttsykdommen Lyme borreliose, i tillegg til at han lenge hadde hadde slitt med kyssesyken.

– Jeg har nylig blitt diagnostisert med sykdommen Lyme, og ikke nok med det har jeg også hatt et alvorlig tilfelle av kronisk kyssesyke som påvirket huden min, hjernefunksjonen, energinivået og den generelle helsetilstanden, skrev han i et innlegg på Instagram den gangen.

Også i dokumentarserien «Justin Bieber: Next Chapter» fortalte en åpenhjertig Bieber at han som tenåring hadde store, psykiske problemer og at han vurderte å ta sitt eget liv.

– Det var tider hvor jeg var virkelig, virkelig suicidal. Liksom, hvordan skal denne smerten forsvinne? Det var så konstant, smerten var så konstant, fortalte han.

– Jeg bare led, skjønner du? Jeg tenkte at jeg heller ikke ville føle noe, enn å føle dette.

Les også: Her forlater Tix intervjuet etter romanserykte-spørsmål

Slet med rusmisbruk

Men det er ikke bare fysisk og psykisk sykdom som har preget livet til den store stjernen. Tidligere i år var han også ærlig i et intervju med magasinet GQ om at han lenge slet med rusproblemer, og at han prøvde narkotika for første gang som 13-åring.

På et tidspunkt var rusproblemene hans så alvorlige at sikkerhetsvaktene hadde for vane å sjekke pulsen hans mens han sov.

– Jeg hadde så stor suksess, og tenkte: Jeg er fortsatt lei meg. Jeg har det fortsatt vondt. Jeg har fortsatt alle disse problemene. Jeg trodde suksess skulle gjøre alt bra. Så for meg var narkotika et bedøvende middel for å klare å komme seg gjennom alt, sa han den gang, og påpekte videre at han hadde det bedre nå.

Også i et innlegg på Instagram i 2019 innrømmer han at suksessen han oppnådde i ung alder ikke hadde vært helt god for han.

– Alle gjorde alt for meg, så jeg lærte meg ikke fundamentene i være ansvarlig. På dette punktet var jeg 18 år, hadde ingen kunnskaper om den virkelige verden, med millioner av dollar og tilgang til alt jeg ville ha, skriver Bieber og fortsetter:

– Innen jeg var 20 hadde jeg gjort alle feil jeg kunne, og gikk fra å være elsket til å bli latterliggjort.

Bieber fortalte også at det å stå på scenen bidro til en lykkerus som sørget for at man går fra lavt til høyt og tilbake på lavt igjen på kort tid. Disse svingningene mener Bieber er vanskelig å kontrollere på egenhånd.

– Jeg begynte å gjøre ganske sterke narkotiske stoffer da jeg var 19 og mishandlet alle forholdene mine.

Han fortalte at dette førte til at han ble ergelig, at han ikke hadde respekt for kvinner og at han var mye sint.

Fant sin trygghet

At Bieber har hatt noen tøffe tenår er det ingen tvil om, men de siste årene ser det ut til å ha snudd for stjernen. For etter at han fant kona, modellen Hailey Baldwin (24) har superstjernen lagt rusmisbruket bak seg og fått den hjelpen han trenger.

De to hadde vært kjærester og gjort det slutt tidligere, men fant tilbake til hverandre i 2018 og giftet seg samme år. I innlegget på Instagram i 2019 skrev han at ekteskapet reddet han.

– Nå navigerer jeg den beste sesongen i livet mitt - ekteskapet, som er et vilt, fantastisk, nytt ansvar. Du lærer tålmodighet, tillit, forpliktelse, godhet, ydmykhet og alle de tingene det ser ut til for å bli en god mann.

At Hailey har vært en stor støtte for han, er det ingen tvil om.

– Hun er tryggheten jeg alltid har ønsket meg, sa han om modell-kona til til magasinet Vogue i 2019 da de to prydet forsiden sammen.

– Jeg har alltid ønsket en trygghet i livet, siden faren min ikke alltid var til stede da jeg var liten. Med den livsstilen jeg har er alt så usikkert, så jeg trenger noe som er trygt. Og det er min «baby boo».

I intervjuet med GQ fortalte han at kona bryr seg om ham slik ingen annen har gjort tidligere, men han la ikke skjul på at det første året i ekteskapet var tøft.

– Jeg slet med å bearbeide gamle traumer, forklarte han.

– Men nå bygger vi hverandre opp, som en familie, og vi skaper masse minner sammen. Det er vidunderlig at vi har så mye å se frem til.

Les også: Gerard Butlers filminnspilling endte i blodige scener: Skadet tre personer på én dag

Endret mening etter kollegaens forespørsel

At Bieber slet før han fant sin sjelevenn i kona er noe han selv har vært åpen om de siste årene, og i 2018 tok han det drastiske valget om at han skulle ta en pause fra musikken. Ingen nye singler, album eller turneer på en god stund, og det har vært en gjeng med fans som har ønsket stjernen alt godt i håp om at han en dag skulle vende tilbake.

I 2019 endret derimot alt seg. For første gang på flere år sto Bieber på scenen igjen da kollega Ariana Grande inviterte ham til å opptre sammen med henne under Coachella-festivalen.

– Da jeg tok avgjørelsen om å gå opp på den scenen så tenkte jeg: Nå er jeg klar for å gjøre dette igjen, sa Bieber åpenhjertig til Ellen Degeneres i 2019.

Under samme intervju åpnet han seg om frykten om å returnere til scenen igjen.

– Jeg har vært redd. Jeg var redd for hva folk kom til å tenke og redd for om jeg kom til å klare det.

Dessverre tok det ikke lange tiden før alle konserter og arrangementer ble avlyst på grunn av koronapandemien, og returen til et liv på scenen ble utsatt.

Les også: Samuel Atanasov gamblet bort flere tusen etter «Robinson»-exiten: – Var veldig langt nede

Nå er det derimot endelig mulig igjen, og denne uken står Bieber på scenen igjen under flere kjendistunge arrangementer.

Søndag står han på scenen under den stjernespekkede MTV Video Music Awards. Prisutdelingen er for å feire de mest populære musikkvideoene i USA.

Showet er et av de største i USA, og store navn innenfor musikkindustrien som Camila Cabello, Doja Cat, Lil Nas X, Machine Gun Kelly, Shawn Mendes og Olivia Rodrigo skal alle opptre under prisutdelingen. Doja Cat er også kveldens host.

Bieber har derimot ikke ligget på latsiden gjennom pandemien, men har heller gitt ut flere hits siden verden stengte ned i fjor. Søndag er han ikke bare forventet å stille og opptre, han er også nominert til hele syv priser – noe som gjør han til den mest nominerte artisten i år.

Han kan stikke av med pris i følgende kategorier: Årets video, årets artist, beste samarbeid, beste pop, beste regi, beste kinematografi og beste klipp.

Les også: Sønnen til Denzel Washington: − Jeg har måttet kjempe