Spørsmål

Hei, jeg vet ikke om noen svarer fortsatt på denne, men jeg lurer på om det er mulig å bli smittet av noe som kan føre til ereksjonssvikt? Hilsen urolig sjel

Svar

Kjære urolig sjel.
Hyggelig at du skriver til meg. Jeg svarer fremdeles på spørsmål som kommer inn, men noen må dessverre vente en stund på svar.

Ditt spørsmål kan jeg i utgangspunktet svare helt kort på: Det er ingen kjente smittsomme sykdommer eller infeksjoner som fører til ereksjonssvikt, men derimot kan angsten for å være smittet gi deg problemer med ereksjonen.

Angst, engstelse, nervøsitet, katastrofe tanker, tankekjør... – fører til en stresset hjerne, og en stresset hjerne vil ganske raskt «slår av» seksualfunksjonen. Det vil si, når nivået av stresshormoner øker i blodet (noe som skjer når du engster deg), så senkes nivået av de hormonene/sporstoffene som styrer det som har med sex å gjøre, blant annet de som sørger for at du får og beholder ereksjon.

Det er akkurat samme mekanisme som skjer ved for eksempel prestasjonsangst, og en samlebetegnelse for denne type årsak til problemer med ereksjonen, er stressrelatert ereksjonssvikt.

Jeg vil absolutt anbefale deg å sjekke deg hos en lege om det er slik at du kan ha utsatt deg selv for en seksuelt overførbar infeksjon!

Med tanke på ditt problem med ereksjonssvikt, finnes det ulike løsninger og behandlinger. Det viktigste er at du senker presset rundt det hele, og ikke "krisetenker" problemet.

Det er forståelig, og ikke uvanlig, at et i utgangspunktet lite og sporadisk ereksjonsproblem fort blir veldig stort og altoppslukende.

Her er tips til hva du kan gjøre selv:

- Daglige knipeøvelser. En veltrent bekkenbunnsmuskulatur som du har godt kontakt med, gir deg mer «kontroll» på ereksjon.

- Øv deg på å fokusere på følelsene, kåtheten og nytelsen. Du skal føle og sanse, ikke sjekke og kontrollere. Bruk sansene dine – lukt, syn, hørsel, smak og berøring, og tren deg opp til å rette fokuset inn mot den følelsen som skapes inne i kroppen din når du har sex.

- Husk at sexlyst og kåthet er følelser inne i deg, og kroppen din vil fungere helt naturlig av seg selv, om du gjør det som føles naturlig, det som skaper en god følelse i kroppen, og klarer å være i den følelsen.

Ved stressrelatert ereksjonssvikt er det slik at fjernes presset/stresset, fjernes også problemet.

Sliter du med å klare dette på egenhånd, vil jeg anbefale deg å oppsøke hjelp før problemet setter seg ordentlig fast. I min praksis tilbyr jeg samtaler, soneterapi/akupunktur og hypnose, der alle tre metodene, i kombinasjon eller hver for seg, kan hjelpe. Særlig god effekt på et slikt problem, ser jeg med hypnoterapi.

Håper dette er til hjelp for deg.

Lykke til! Klem fra ho Siv