Gå til sidens hovedinnhold

Kanye West trekker seg fra presidentvalget

– Han er ute, bekrefter rapperens talsperson.

For snaue to uker siden kunngjorde den amerikanske rapperen Kanye West (43) sitt kandidatur foran høstens presidentvalg i USA. Nå trekker han seg.

– Han er ute. Jeg skal si alt jeg vet så fort jeg får avlyst alt, sier Steve Kramer, som ble ansatt av Wests team for å drive presidentkampanjen, til New York Magazine.

Les også: Kanye West sier han ikke lenger støtter Trump

#2020VISION

Det var 4. juli, på USAs nasjonaldag, at 43-åringen skrev på Twitter at han stilte som presidentkandidat.

– Vi må komme sammen og bygge vår framtid. Jeg stiller som presidentkandidat for USA, var blant det han skrev, etterfulgt av emneknaggen #2020VISION.

Ifølge New York Magazine hadde West ansatt rundt 180 ansatte til å hjelpe ham med å få navnet sitt på stemmesedler rundt om i landet.

Steve Kramer, som nå altså bekrefter at West har trukket seg, sier at det er skuffende for alle som deltok at kampanjen ikke blir noe av.

– Jeg har ikke noe godt eller vondt å si om Kanye. Alle har sine personlige grunner til at de tar valg. Å stille som president er noe av det tøffeste noen kan gjøre. Det er helt vanlig at en førstegangskandidat går gjennom litt hikke, sier han.

Les også: Paris Jackson ble dekket til hele barndommen: – Var lenge redd for å slippe verden inn

Dårlige resultater

Det er foreløpig ikke kjent hvorfor rapperen har trukket seg, men det er nærliggende å tro at de nylige tallene på hvor mange som vurderte å stemme på ham har noe med saken å gjøre.

Ifølge The Hill fikk West nemlig bare to prosent av stemmene i en nasjonal presidentkandidat-undersøkelse gjort at Redfield & Wilton Strategies nylig, der deltakerne i første omgang fikk velge mellom kandidatene Joe Biden, Donald Trump, Jo Jorgensen og Howie Hawkins. Der ledet Biden med 48 prosent over Trump med 40 prosent.

West ble inkludert i andre runde av undersøkelsen, der han altså kun sikret seg to prosent av stemmene.

Les også

Piers Morgan har korona-kritisert flere kjendiser. Nå får han selv høre det

Les også

Linni Meister og Niklas Tangen Klein har brutt forlovelsen

Kommentarer til denne saken