Tidligere NRK-programleder Karen Marie Ellefsen (71) blir igjen å se på TV, denne gang på TV3 og Viaplay.

Ellefsen skal nemlig være «gåtemester» når «Fangene på fortet» returnerer til skjermen etter ti år, skriver VG.

– Jeg er «gåtemester» i «Fangene på fortet» og jeg sitter i et tårn og stiller deltakerne forskjellige gåter. Det var gøy å være tilbake på TV igjen og det var en fin gjeng å jobbe sammen med, sier Karen Marie Ellefsen til avisen.

Innspilling i Frankrike

Innspillingen ble gjennomført i sommer, på den gamle festningen Fort Boyard i nærheten av La Rochelle i Frankrike. Der skal deltakerne kjempe som seieren i en rekke ulike øvelser.

Les også: Disse kjendisene skal være med i sesong tre av «Kompani Lauritzen»

Det er Bernt Hulsker (43) og Julie Strømsvåg (40) som er programledere, og deltakerlisten består av flere profilerte kjendiser.

Overfor VG kan Hulsker love en god cast:

– Det er et legendarisk program og en legendarisk cast. Det er en noen sterke biffer som er med, og de fikk seg nok en overraskelse og ble satt litt på plass. Selv hadde jeg ikke turt å gjennomføre halvparten av øvelsene, sier han.

Dette er deltakerne:

Kristin Gjelsvik (35): Influenser
Kristin ble først kjent da hun deltok i «Paradise Hotel» i 2012. Siden har hun vært blogger og en synlig profil som influenser. I tillegg har hun stadig blitt mer samfunnsengasjert i debatter.

Dennis Poppe Thorsen (30): TV-profil og influenser
Dennis deltok også i «Paradise Hotel», hvor han fant kjærligheten med Gjelsvik. I ettertid har Dennis blitt en større profil på sosiale medier, i likhet med forloveden.

Leif Einar Lothe (51): TV-profil
Leif Einar «Lothepus» Lothe er mest kjent fra «Fjorden Cowboys» og hans deltakelse fra første sesong av «Farmen Kjendis». I 2017 ble han kåret til «årets kjendis» av Kampanje.

Lasse Matberg (36): TV-profil
Også kjent som «den kjekke vikingen», stakk av med seieren i den italienske versjonen av «Skal vi danse». Men mange vil nok kjenne han mest igjen fra tidligere sesongen av «Farmen Kjendis, der han stakk av med seieren.

Trude Mostue (53): Veterinær
Hele Norges veterinær har deltatt i en rekke reality-serier, men ble for alvor et kjent fjes fra serien «Dyrlegene».

Emil Meek (33): MMA-utøver
Idrettsutøveren fikk sitt store gjennombrudd i 2016 og har blitt en populær MMA-profil. I tillegg lager han også musikk.

Frithjof Wilborn (59): TV-profil
Frithjof har vært programleder for noen av de største TV-programmene på 2000-tallet, som «Vil du bli millionær?» og «Farmen». Han har også en fotballkarriere bak seg da han spilte for brann og Strømsgodset på 80-tallet.

Tilbake etter ti år

«Fangene på fortet» er en norsk tv-konkurranse som fra 1993 til 2011 gikk på TV3 med noen opphold. Med andre ord er det ti år siden det sist gikk på skjermen.

Les også: Sofie Caroline Nilsen avslører blogg-løgn: – Jeg var villig til å ofre alt

Programmet er en norsk versjon av franske «Fort Boyard», som ble sendt for første gang i 1990. Også Sverige og Danmark har egne versjoner.

Sist «Fangene på fortet» gikk på TV var det Henriette Lien og Daniel Franck som var programledere. Disse erstattes altså nå med Hulsker og Strømsvåg.