Gå til sidens hovedinnhold

Karoline Dyhre Breivang tror både mental og fysisk styrke har tatt henne langt

Mesternes mester:

I fjor var det tidligere håndballspiller Gro Hammerseng-Edin som vant Mesternes mester. Også i år gjør håndballspillerne det bra.

Karoline Dyhre Breivang (38) og Glenn Solberg (46), som begge er tidligere håndballspillere, er to av de fire semifinalistene i årets sesong av det populære NRK-programmet.

I første semifinale, som ble sendt i kveld, havnet Dyhre Breivang som nummer to, med kun tre poeng bak Pål Anders Ullevålseter (50), tidligere enduro- og rallykjører. Solberg kom på sisteplass - med 12 poeng bak Ullevålseter.

- Jeg er i likhet med andre håndballspillere veldig allsidig. Da vi spilte inn Mesternes mester var det også bare ett år siden jeg la opp som toppidrettsutøver, så jeg hadde fortsatt god fysikk, sier hun til Nettavisen.

Dette er noe av det hun tror er grunnen til at hun har gjort det så bra i programmet.

Sterk psykisk og fysisk

Alle som deltar i Mesternes mester har vært toppidrettsutøvere, og Dyhre Breivang tror grunnen for at de har gjort det så bra i egen idrett skyldes både god fysikk og psyke.

- Jeg er mentalt sterk, og det tror jeg også de andre deltakerne i Mesternes mester er. Som toppidrettsutøver må du takle å stå i motgang, tåle smerte og være fokuserte når du skal gjøre kjedelige ting. Det er jo ikke OL-kamp hver dag, forklarer hun.

Les også

Tom Hilde røk ut av Mesternes mester

Selv om hun har lagt håndballen på hylla, trener hun fem til seks dager i uken. Det er styrke og kondisjonstrening det går i, og i forkant av Mesternes mester trente hun også på enkelte øvelser.

- Det var gøy å vinne 90-graderen, for da fikk jeg testet hodet og fysikken igjen. Men for å komme til semifinalen har jeg vært nødt til å være fokusert under alle øvelsene og prøve mitt beste, selv på øvelser jeg ikke har prøvd før, sier hun.

- En ære å være med

Den tidligere håndballspilleren har ikke bare fått vist hva hun er god for ved å delta i Mesternes mester, for hun har også blitt kjent med mange flotte mennesker.

- Det er et fantastisk konsept hvor jeg har fått møte likesinnede. Jeg elsker å høre om andre idrettsutøvere sin reise, om hvordan de har trent og hva de har gjort for å bli best, sier hun.

Dyhre Breivang forteller at hun har hatt en fantastisk opplevelse sammen med mennesker som ga henne energi.

- Det er en ære å få være med på Mesternes mester når det finnes så mange dyktige idrettsutøvere i Norge, sier hun.

Neste uke er det klart for nok en semifinale, men hvordan det går for henne da, får vi vente å se.

- Det er godt med en god start, men det er viktig å fortsette å være fokusert, sier Karoline Dyhre Breivang om det som var hennes taktikk før den andre semifinalen, som ble spilt inn i fjor sommer.

Les også

Slik gjør NRK «Mesternes mester» vanskeligere for årets deltakere

Les også

Kine Olsen Vedelden er lei av å omtales som Drillos datter

Les også

Kine Olsen Vedelden og Tom Hilde er kjærester

Kommentarer til denne saken