I april skrev journalist og programleder Suzanne Aabel en kronikk i VG, hvor hun mente at «norske artisters boikott av den internasjonale Eurovision-finalen i Israel er en slapp posørhandling, som ikke hjelper noen».

- Jeg visste ikke at boikott er slapt

Karpe er en av de 75 norske artistene som er med på boikotten. Torsdag ettermiddag valgte en av Norges mest populære musikkgrupper å svare journalisten på Instagram:

«Suzanne Aabel. Jeg har hatt lyst til å skrive til deg flere ganger, men jeg liker best å skrive musikk. Denne gangen klarte jeg ikke å holde meg.

Du skriver i VG: «MGP-boikott er en feig løsning for posører. Norske artisters boikott av den internasjonale Eurovision-finalen i Israel er en slapp posørhandling, som ikke hjelper noen. Og ingen vet dette bedre enn boikotterne selv.» Jeg visste faktisk ikke dette bedre selv. At boikott er feigt og slapt. At boikott ikke kan hjelpe noen. At å si hva jeg mener gjør meg til posør.

Jeg trodde boikott var fint, jeg. Et fredelig og fint alternativ til så mye annet. Ikke først og fremst fordi jeg tror at jeg alene forandrer noe som helst ved å skru av tv-en eller bytte kanal under Eurovision. Men fordi jeg vil vise palestinerne der nede og de palestinske flyktningvennene mine her hjemme at nordmenn ikke har glemt dem. Og da er én person plutselig mye større.

Du skriver videre en hel del om at homofile har det bra i Israel, at vi i stedet for å boikotte må «høre, se, reise, bidra, synge og danse» og avslutter med noe om Holocaust. Hva disse avsnittene har med kritikken av Israel fra norske artister å gjøre skjønte jeg ikke.

Spre de svarte skjermene, og gratulerer med morgendagen til norske kristne, jøder, muslimer, hinduer, sikher, ateister og alle andre ❤️ Hilsen Magdi (og Chirag), skriver Karpe».

Karpes manager, Silje Borgan, sier følgende til Nettavisen: - Vi har ingen ytterligere kommentar.

- De skulle heller stått i det

Aabel, som har jobbet i musikkbransjen i mange år som programleder i Radio Rock, understreker at hun alltid har likt Karpe og hva de står for, men at de har «stagnert» med dette innlegget.

- De skulle heller stått i det enn å snu kinnet til. Det er bedre å ta debatten enn å virket stagnert. Jeg synes også timingen er spesiell, siden jeg skrev kronikken for seks uker siden og de velger å skrive noe nå, to dager før finalen, sier Aabel til Nettavisen.

Hun mener heller at Karpe og de andre artistene bør følge lørdagens arrangement.

- Det er lite fruktbart å boikotte. De burde heller følge sendingen med argusøyne. Det kan være flere artister som griper muligheten, som bruker stemmen sin under lørdagens show. Det er bedre å se hva som skjer, så tar man debatten etterpå, mener Aabel.