At 2022 var et stort år for Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid (38) og Chirag Rashmikant Patel (38), er det ingen tvil om. Lørdag fikk de også bekreftet dette under Spellemann-utdelingen, der de fikk med seg hele seks priser.

Karpe-eventyret startet for 23 år siden, i 2000, da Abdelmaguid og Patel dannet gruppen Karpe Diem for å være med på UKM (Ungdommens Kulturmønstring). Fire år senere debuterte de med EP-en «Glasskår», og siden har hitlåtene kommet på løpende bånd fra den populære duoen.

Les også: Full forvirring etter Sophie Elise-påstand: – Ikke hørt noe om det

2022 kan likevel sies å ha vært det største året deres hittil.

I august i fjor gjennomførte nemlig Karpe sitt største prosjekt så langt. Hele ti ganger fylte de Oslo Spektrum, og både fansen og anmelderne var i ekstase. VG trillet en sekser på terningen, mens Dagbladet og Aftenposten ga femmere.

Lørdag ble de altså premiert for arbeidet da de som første duo noen gang mottok den gjeve prisen «årets Spellemann» under Spellemann-utdelingen – i tillegg til fem andre priser.

– Det er altfor sjukt. Men vi er veldig takknemlige for at vi, etter så mange år, får lov til å stå her og være relevant for noen, fortalte Abdelmaguid til Nettavisen før prisutdelingen.

Venner og fritid må vike

Suksessen har derimot ikke kommet gratis, og spesielt fjorårets Spektrum-prosjekt kostet dem begge veldig mye tid.

På spørsmål fra Nettavisen om hvordan de kombinerer artistlivet med alt mulig annet i livet, er de klare i sin sak. Alt annet enn jobb og de nærmeste har måttet vike i senere år.

Les også: Karpe ble historiske – dette har aldri skjedd før

– Venner og resten av livet … Dessverre blir det ikke så mye tid til det, altså. Så for min del går det i kunst og familie, sier Abdelmaguid – før makkeren hans gjennom 23 år legger til:

– Vi har gjort det i noen år nå, så det går egentlig bra.

Patel er imidlertid voldsomt imponert over Abdelmaguids innsats. Han har fire barn, men dette har ikke stoppet ham.

– Jeg må gi kred til Magdi. Han har kone og fire barn, og stepper opp – ikke ned. Det er ikke alle som er så heldige og har en sånn partner. Det er veldig bra jobbet, skryter Patel.

– Helt sinnssykt deilig

Offeret ved å kun fokusere på sine nærmeste og kunsten, har vært verdt det, ifølge Karpe-duoen.

Abdelmaguid og Patel legger nemlig ikke skjul på at de er stolte av det de har oppnådd. Spesielt Spektrum-konsertene var et høydepunkt for dem i fjor, forteller de til Nettavisen.

– August toppet jo hele greia. Det å gå av i Spektrum etter den første konserten og vite at det var ni til, det var veldig spesielt. Når man tenker på det blir man satt ut, sier Patel.

– Og det var så mye lettelse etter den tiende konserten. Det er så mye som kan gå galt når du har booket ti konserter. Det var helt sinnssykt deilig å klare det, supplerer Abdelmaguid.