For litt over et år siden ble det kjent at friidrettsstjernen Karsten Warholm (23), som ble historisk da han satte ny europeisk rekord på 400 meter hekk forrige helg, hadde kjøpt seg en splitter ny leilighet i Nydalen i Oslo.

Til over åtte millioner kroner fikk 23-åringen nok plass til å boltre seg på. I tillegg til flere bad, var det også viktig for han med flere soverom slik at bestekompisene også kunne bo der.

For det var ikke snakk om at kjæresten, Oda Djupvik (20), skulle flytte inn.

Da Nettavisen møtte hekkeløperen tidligere denne uken, i forbindelse med Puma-signeringen, kunne han avsløre at det heller ikke er planen med det første.

- Det spørsmålet får jeg ofte, sier Warholm før han fortsetter:

- Det er spesielt mange jenter som lurer på det, og flere har sagt til meg at hvis det var dem så hadde de gått for lenge siden, ler han.

Fungerer best sånn

Ifølge Warholm er bosituasjonen en løsning begge har blitt enige om, og noe de ikke har planer om å endre på med det første.

- Jeg tenker det er veldig viktig å utnytte den tiden man har som ung. Hun har også sine venner hun vil være med. Vi har holdt ut i mange år, og jeg tror vi har funnet vår måte å få ting til å fungere på, sier Warholm til Nettavisen.

Warholm og Djupvik har vært et par siden 2015. De fire siste årene har han bodd med bestekompisene.

- Jeg digger livet slik det er nå, og jeg ser ingen grunn til å dukke under for presset om å flytte sammen enda, ler han.

- Får kjeft av dama

Med bare ti minutter gange mellom seg, får paret fortsatt sett hverandre så ofte de kan. Da blir tiden benyttet til å slappe av.

- Det blir mye film, altså. Jeg liker ikke å dra ut for å gjøre ting og sånt, eller jeg liker jo å gjøre ting, men jeg liker aller best å bare slappe av når jeg får tid til å gjøre det. Det er det som også får meg best foreberedt til trening, forteller han.

Selv om det tilsynelatende ser ut til at paret trives i hverandres selskap, er det ikke «bare bare» å være kjæresten til en av verdens beste friidrettsutøvere.

- Jeg får ganske mye kjeft av dama for at jeg ikke er så flink til å sette av tid, og til å gjøre ting. Jeg forsøker å få tid til å slappe av, men hun vil på ferie og sånt - og det går ikke, sier Warholm til Nettavisen og ler.

- Kult at hun er så tålmodig

I snart fem år har Djupvik og Warholm vært kjærester, noe 23-åringen absolutt ikke tar for gitt. Både kjæresten og bestekompisene er ifølge ham selv nøkkelfaktorer til at han lykkes som han gjør.

- Jeg tror det er viktig å ha de vennene som jeg alltid har hatt og de folkene som jeg alltid har hatt rundt meg slik at jeg fortsatt kan være motivert til jobben min (...) Det vitigste for meg er å ha en stabil hverdag slik at jeg har muligheten til å gjøre det jeg vil, sier han og legger til:

- Jeg synes det er kult at hun er tålmodig nok, og vi har fått det til å fungere så fint som det gjør. Jeg håper jo at hun synes det det er kult å være med meg og, at det ikke bare er jeg som synes det, sier han til Nettavisen.

Frisk i dag

At kjæresten betyr mye for Warholm er det ingen tvil om. I januar, i sin takketale under Idrettsgallaen, nevnte han blant annet kjæresten og snakket åpent om hennes helseutfordringer.

- Jeg har en kjæreste. Hun var veldig syk, men vi kom oss gjennom det. Vi har gjort dette sammen. Jeg mener dette er en lagprestasjon, sa han blant annet i den rørende takketalen.

Dagen etter innrømmet han imidlertid at han sa litt for mye i talen, og har siden ikke ønsket å utdype hva slags helseproblemer Djupvik har vært gjennom. I dag er hun heldigvis frisk.

- Det går veldig bra med henne nå. Hun her helt oppe å nikker. Hun studerer og jobber og alt sånt, sier han til Nettavisen.