I januar gikk det nye underholdningsprogrammet «I fyr og flamme», som ledes av tidligere sportsanker Simon Nitsche (31), av stabelen på TV 2.

I programmet skal tre kjendisduoer påstå at de har utført de villeste, rareste og mest vågale utfordringene – som alt er dokumentert på video. Et dommerpanel skal underveis tippe om de har klart utfordringene sine, og kan forandre standpunkt underveis.

Les også: Hevder produksjonen ba dem roe ned sexpraten: – Skal være et familieprogram

I torsdagens episode får vi nok en gang se naboene Thomas «Finger'n» Gullestad (42) og Ailo Gaup (44) bryne seg på en krevende oppgave, som denne gangen også gikk hardt utover samboerne deres.

Ble kastet på dør

I den tredje episode av det nye TV 2-konseptet skal nemlig de to kompisene lenkes sammen som siamesiske tvillinger i 48 timer. Det vil si at kjendisduoen må dusje sammen, gå på do sammen og ikke minst sove sammen.

Da Nettavisen traff Gaup og samboeren hans, Anne Rimmen (41), i forbindelse med premierefesten av «I fyr og flamme» i januar, la ikke Rimmen skjul på at utfordringene ble litt i overkant for familien. Blant annet ble det å skulle dele seng med en kjæreste som er lenket fast til en annen mann, helt uaktuelt for Rimmen.

Det resulterte i at hun kastet kjæresten og Gullestad på dør da de la fram utfordringen.

– Da jeg hørte at de skulle være siamesiske tvillinger, så var jeg ganske rask til å si ifra om at de ikke fikk sove hos oss. Det skulle Jenny få ta seg av, sa Rimmen og la til at hun sendte de to opp til Gullestads kone, Jenny Skavlan.

Rimmen kunne også fortelle at hun selv har medvirket som dommer i en av episodene av programmet, men utenom det er hun spent på hva mer samboeren og Gullestad har funnet på.

– Jeg er jo veldig spent på å se hva de to gutta har funnet på, selv om jeg vet noe av det så kan det godt hende jeg blir overrasket etter hvert, sa Rimmen.

Se Thomas Gullestad og Ailo Gaup gjøre hagearbeid som siamesiske tvillinger i videoen under:

Da Nettavisen konfronterte kjendisduoen med hvordan reaksjonene hjemme har vært, fortalte Gullestad at han hadde løyet om hva slags program han har deltatt i til Skavlan.

Gaup sa på sin side at han har holdt noen detaljer igjen, men la ikke skjul på at det ble vanskelig når de skulle være lenket sammen.

Får mye husarbeid av kona

Gaup legger ikke skjul på at det var svært utfordrende å være lenket fast til Gullestad på den måten. Spesielt fordi de måtte samarbeide på hver bevegelse de gjorde.

– Det var veldig vanskelig. Alt måtte være planlagt og koordinert, men det var hyggelig, sa han med et smil om munnen.

Det var visstnok spesielt krevende hjemme hos Gullestad og Skavlan. Der fikk nemlig Gaup ekstraoppgaver av Skavlan, samtidig som han var lenket fast til kameraten.

– Det er overraskende mye husarbeid Thomas får. Alt fra å brette sokker og klær til å rydde i kjøleskapet, sa han og la til at det er tungt å gjøre oppgavene når man er lenket fast til en annen person.

Om de to naboene skal sette seg ned sammen med samboerne sine og se programmet, er foreløpig ikke planlagt, men Gullestad forteller at man ikke skal se bort ifra det.

– Jeg vet ikke når det går på TV, men om det vises mens ungene våres er våkne så utsetter vi det nok, skøyt Gaup inn.

– Vanskelig å gi slipp på paranoiaen

Da Nettavisen traff Gaup og Gullestad i forbindelse med pressetreffet i januar, oppsummerte duoen hele programopplevelsen som «flaut og vondt».

Spesielt Gaup fortalte at han syntes det er vanskelig å gi slipp på paranoiaen som har oppstått i etterkant av programmet.

– Jeg tror hele programmet må sendes, og så kan jeg begynne å jobbe med de mentale utfordringer etter det, sa han.

Gullestad sa seg enig, og la til at han under innspillingen var redd for hva som skulle skje hele tiden. Spesielt fordi de ikke fikk vite hva som skulle skje underveis.