NEW YORK (Nettavisen): Kate Moss vitnet på onsdag via en videolink i retten i Fairfax, Virginia. Se forklaringen til Kate Moss her:

- Jeg tenkte med en gang på Kate Moss

Årsaken til at Kate Moss vitnet, er at Amber Heard under sin forklaring i retten for noen uker siden, dro frem et rykte om at Johnny Depp skal ha dyttet Kate Moss ned en trapp på 90-tallet, da de to var et par.

De to møtte hverandre da Depp var 31 år og hun 21 år.

I retten forklarte Heard at hun slo etter Johnny Depp under en krangel, fordi Depp skal ha slått hennes søster, Whitney Heard, da søsteren sto på toppen av en trapp.

- Jeg nøler ikke. Jeg venter ikke. Jeg tenkte med en gang på Kate Moss og trappene, og jeg slo etter ham sa Heard i retten.

Les også: Johnny Depp etter voldsanklagene og rettssakene: – Hollywood har boikottet meg

Det er dette ryktet og hendelsen Kate Moss vitnet om på onsdag.

- Han verken dyttet meg, slo meg, eller sparket meg

Kate Moss startet sin forklaring ved å fortelle at hun og Johnny Depp hadde et forhold på 90-tallet.

- Vi hadde et forhold fra 1994 til 1998, sa Moss da hun vitnet i retten.

Kate Moss forklarte seg deretter om et opphold hun og Johnny Depp hadde på Jamaica.

- Det hadde vært en regnstorm, og da jeg forlot rommet, skled jeg i trappen og skadet meg i ryggen.

- Jeg ropte ut høyt fordi jeg ikke forsto hva som skjedde. Johnny kom løpende for å hjelpe meg og løftet meg til rommet og skaffet meg medisinsk hjelp, forklarte Moss.

- Dyttet han deg? spurte en av Depps advokater.

- Nei, svarte Moss.

- I løpet av forholdet deres, dyttet han deg noen gang?

- Han dyttet meg aldri, sparket meg eller kastet meg ned noen trapper, fortalte Moss i retten

- Har du noen gang tidligere vitnet under en rettssak?

- Nei, aldri, sa Kate Moss.

Følg rettssaken direkte under:

Saksøkt for over 440 millioner

Johnny Depp har saksøkt sin ekskone Amber Heard for 442 millioner kroner. Søksmålet er sentrert rundt en kronikk Heard skrev om seksuell og partnervold i Washington Post i desember 2018.

Heard gikk raskt til motsøksmål og har krevet 884 millioner kroner for ærekrenkelse og for det hun mente var en svertekampanje fra Depps side.

VIDEO: Følg rettsaken mellom Depp og Heard direkte her.

- Dette kan eksplodere i ansiktet hennes

Manhattan-advokaten Roland Acevedo har tidligere uttalt at forklaringen til Heard om Kate Moss nå kan slå kraftig tilbake på henne selv.

Acevedo sier at det å bringe opp Kate Moss i retten «er å anse som en perifer omstendighet som retten vanligvis ikke tillater at man tar opp, mens siden forsvaret åpnet døren og hevder at han gjorde dette, så har de nå muligheten til å kalle henne inn for å bevise at det aldri fant sted. Dette kan eksplodere i ansiktet hennes», har Roland Acevedo tidligere uttalt til WTTG.

Vitnemålet til Kate Moss var over på et par minutter, og kommer i den siste uken av rettstvisten mellom Depp og Heard. Sluttprosedyrene er ventet å finne sted på fredag.

Det er uklart når det vil komme en dom i saken, men juryen vil starte sine overveielser rett etter at rettssaken er over på fredag.