RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
HJEMLØSE Johnny Bobbitt Jr. (til venstre) sammen med Kate McClure og hennes kjæreste Mark D'Amico poserer ved en bensinstasjon i Philadelphia.
HJEMLØSE Johnny Bobbitt Jr. (til venstre) sammen med Kate McClure og hennes kjæreste Mark D'Amico poserer ved en bensinstasjon i Philadelphia. Foto: Elizabeth Robertson (AP / NTB scanpix)

Kate samlet inn to millioner til hjemløs mann som brukte sine siste kroner på bensin til henne

Sist oppdatert:
Da kvinnen gikk tom for bensin og måtte kjøre til siden møtte hun hjemløse Bobbitt i veikanten.

NEW YORK/OSLO (Nettavisen): - Han så meg kjøre inn til siden og forsto at noe var galt, forteller Kate McClure til The Washington Post.

Noe var galt. Hun var på motorveien i retning mot Philadelphia da hun gikk tom for bensin og måtte stanse ved nærmeste avkjøring langs I-95. Hun så en hjemløs mann langs veien og ble nervøs da hun innså at hun måtte gå til fots i den retningen hun trodde nærmeste bensinstasjon kunne være.

Den hjemløse var imidlertid ingen trussel for den unge kvinnen. Tvert imot – han var redningen.

- Han ba meg sette meg i bilen og låse dørene.

Kjøpte full kanne

Den hjemløse mannen, som viste seg å hete Johnny Bobbitt Jr., spaserte til en bensinstasjon og kom tilbake til Kate McClure med en kanne full av bensin. Han hadde brukt de eneste pengene han hadde – 20 dollar (170 norsk kroner) – på å kjøpe bensinen.

Han ba ikke om å få tilbake pengene. Ikke kunne hun gi ham det heller, for hun hadde ikke kontanter på seg. Men hun har ikke glemt ham. Kate McClure har hilst på Bobbitt Jr. flere ganger i ukene som har gått og nå ser det ut til at hun forandrer livet hans.

- Jeg har stoppet ved plassen hans de siste ukene. Jeg har betalt ham tilbake bensinpengene, gitt ham en jakke, hansker, en lue og varme sokker, og jeg gir ham noen dollar hver gang jeg ser ham, skriver McClure på en gofundme-side hun har opprettet.

Historien er gått viralt og store stjerner som Kim Kardashian har fått historien om Bobbitt og Kate til å spre seg.

2,6 millioner kroner

Philadelphia Inquirer skriver at Bobbitt er fra Nord-Carolina og at han ble hjemløs på grunn av narkotikaproblemer. 34-åringen har bodd på gata i halvannet år.

McClures kjæreste, Mark D’Amica, forteller til avisen at Bobbitt tar fullt ansvar for sin egen situasjon.

- Johnny sa «Jeg er her på grunn av mine egne valg. Jeg kan ikke klandre noen andre enn meg selv». Han vet hvor han er og han vet at han må komme seg ut av dette selv.

På gofundme-siden skriver Kate McClure at hun drømmer om å kunne hjelpe Bobbitt Jr. til å skaffe seg en leilighet, noe som fordrer at han kan betale første og siste måneds leie, et brukbart kjøretøy og penger til å dekke utgifter i 4-6 måneder, slik at han kan skaffe seg en jobb og få livet tilbake på rett kjøl.

Så langt er det samlet inn 318.000 dollar. Det tilsvarer 2,6 millioner norske kroner.

Dermed ligger alt til rette for at livet hans kan komme på rett spor igjen. Johnny Bobbitt bor nå på et hotell mens de leter etter en leilighet til ham, skriver The Washington Post.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere