I en «story» på Instagram går Katharina G. Andresen onsdag ut og ber folk vise respekt overfor den avdøde kvinnen som ble skutt og drept på Frogner. Hun reagerer på ryktespredningen og spekulasjonene.

Ryktene fremkom blant annet på den anonyme sosiale medier-appen Jodel. Her ble det spekulert i hvorvidt det var Andresen som var den drepte.

Til dette svarte Andresen offentlig på Instagram:

– Jeg lever. Jeg har ikke vært vitne til noe som helst. Synes det er ganske utrolig at folk spekulerer og sprer falske rykter. Ikke bare er det farlig, men det skremmer min familie og venner, skriver hun over et portrettbilde av seg selv.

Hun skriver videre:

– Det er faktisk en stakkars person som ble drept i dag tidlig. Nå er tiden for å respektere den etterlattes familie og pårørende. Ta vare på hverandre.

Til Nettavisen sier Andresen onsdag kveld at hun ikke ønsker å spekulere i hvorfor noen sprer rykter og motivet bak dette. Hun ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

Les også: Digitale rettsmeklinger har fungert godt under pandemien

Spekulasjon rundt identitet

Katharina G. Andresen er datter av tobakksmilliardær Johan Andresen, som er en av Norges rikeste menn.

Drapet skjedde i Tostrups gate på Elisenberg i bydelen Frogner i Oslo. Frogner er den bydelen i Oslo med høyest kvadratmeterpris på boliger.

I etterkant av drapet skrev flere medier, deriblant Avisa Oslo at den siktede og den avdøde har samarbeidet om et boligprosjekt på Frogner siden 2016, der siktede var engasjert som prosjektleder.

Politiet bekreftet at det var en forretningsmessig forbindelse mellom drapsoffer og den siktede.

Siktede skulle blant annet oppføre en villa på Oslos beste vestkant, med blant annet spa og bowling i kjelleren. Dette samarbeidet skal ha utviklet seg til en betent og langvarig konflikt, og havnet i en tvistesak i retten før jul.

Les også: Bor du i Oslo? Her kan du sjekke prisutviklingen på boliger i din bydel

Samtykket til varetektsfengsling

Den siktede mannen skal selv ha meldt seg for politiet, og samtykket onsdag kveld til varetektsfengsling.

Til VG sa den siktedes tidligere advokat i den famøse tvistesaken, Per Conradi Andersen, at den siktede var på vei til Sandvika politistasjon da han ble pågrepet. Grunnen til at han ble pågrepet der var at mannen er bosatt i Bærum, og var på vei til politistasjonen for å melde seg selv.

– På veien dit kjørte han forbi en tilfeldig politibil som han fikk vinket til siden, sa Andersen til VG.

Les også: Kvinne skutt og drept på Frogner i Oslo – mann pågrepet